Bohemka není na šestém místě náhodou

Trenéři hodnotí zápas v Ostravě.

Ani jeden z trenérů nebyl po zápase Baníku Ostrava s Bohemkou výrazně nespokojený. Kouč domácích Karol Marko viděl problém svého mužstva jen v produktivitě. „Nemám chlapcům co vyčítat. Podali dnes velmi dobrý výkon, vytvořili si šance, hráli kombinačně i s důrazem. Jen nedali gól,“ zhodnotil krátce Marko, který uznal i kvality soupeře. „Hráli jsme dobře, ale na hřišti jsou i obránci soupeře. Bohemka velmi dobře bránila a oproti loňské sezoně udělala výrazný pokrok. Na šestém místě není náhodou,“ uzavřel trenér Baníku.

Pavel Hoftych postrádal na zápase také jen góly. „Jsem spokojený s bodem z venku. Radši bych výsledek 3:3, ale to nebylo v našich silách,“ shrnul stručně utkání Hoftych, jehož svěřencům se nepovedl zejména úvod utkání. „Během dvou minut jsme soupeře vtáhli do vlastní šestnáctky a do dvacáté minuty jsme nebyli ve hře, nepodařilo se nám podržet balón. Na druhou stranu se do hry brzo dostal Sňozík. Pak jsme hru vyrovnali a dokázali atakovat branku soupeře. Ve druhé půli měl sice Baník míč víc na kopačkách, ale my jsme hru kontrolovali a hrozili z protiútoků, bohužel se nám žádný nepodařilo dotáhnout,“ posteskl si na závěr lodivod Klokanů.

Podle České televize byl nejlepším hráčem utkání Radek Sňozík, ten ale vyzdvihuje spíše své spoluhráče v obraně. „Máme hodně zkušenou obranu, kluci to tam nepustěj a já lížu smetanu,“ chválí zeď před sebou brankář, který si ve zbývajících kolech chce vyzkoušet i jiné činnosti než chytání. „Kluci mě zlynčujou, ale jsem nejstarší, tak se do konce ligy pustím na nějaký ten trestňáček,“ těší se Sňozík, který v Ostravě vychytal již svou osmou nulu v probíhající sezoně.