Baví to nás i lidi

Trenéři hodnotí zápas s Mladou Boleslaví.

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Karel Stanner mohl být na pozápasové tiskové konferenci spokojen pouze se vstupem do utkání: „Ve čtvrté minutě jsme dali gól, takže se to začalo vyvíjet dobře. Pak jsme udělali sérii chyb a inkasovali jsme.“ Ve druhém poločase pak Středočeši doplatili na náročný program posledních dní. „Po druhém gólu se utkání zlomilo a neměli jsme sílu abychom ho zvrátili. Vytěžujeme hlavně 14 hráčů a myslím, že toho měli plné zuby,“ uzavřel Stanner svou část oddělené tiskové konference.

Pavel Hoftych dnes vedl svůj tým v jubilejním stém prvoligovém zápase (a to mu není započítán zápas, kdy "jsme loni rozdrtili Střížkov") a s výkonem svých svěřenců mohl být spokojen. „Dokázali jsme otočit nepříznivý stav a přehráli soupeře v rychlosti, bojovnosti a agresivitě. Obrana působila kompaktně a nepustila soupeře do žádné šance. Těší mě, že jsme nad takovým rychlostně a technicky vybaveným týmem jako je Boleslav ve druhé půli dominovali.“

Dotazy novinářů svědčí o tom, že Bohemka už definitivně není otloukánkem ligy předurčeným k boji o záchranu. Klokani se skvělými výkony tlačí na dohled příčkám zajišťujícím postup do pohárové Evropy. Trenér však tyto ambice krotí. „Bohemka má pohárů v útrobách dost a my si kdyžtak nějaké půjčíme,“ přechází Hoftych s humorem otázky na další cíle Klokanů. „O poháry neusilujeme, Bohemka má jiné starosti. My jsme v pohodě a nebudeme si připouštět žádný tlak. Jsme rádi, že to baví nás i lidi,“ zakončil Hoftych.