Valná hromada akcionářů Bohemians 1905, a.s.

Akcionáři schválili navýšení základního jmění, personální změny a společné prohlášení ohledně dalšího působení Bohemky v Ďolíčku.

Nově zvolené vedení DFB mělo prakticky ihned po svém zvolení na začátku dubna jako hlavní bod činnosti přípravu na mimořádnou valnou hromadu akciové společnosti Bohemians 1905, ve které fanoušci právě prostřednictvím DFB drží více než 10% podíl. Mimořádná valná hromada měla na programu několik důležitých bodů, především navýšení základního jmění společnosti a personální změny. Vedení DFB prosadilo na program valné hromady i jednání ohledně budoucího působení klubu v Ďolíčku.

Představenstvo společnosti Bohemians 1905, a.s. bude nově tříčlenné. Předsedou představenstva bude Ing. Dariusz Jakubowicz, místopředsedou představenstva Vladislav Suchý, který zastupuje DFB, a trojici doplnil Ing. Jiří Klíma za majoritního akcionáře CTY Group. Družstvo fanoušků Bohemians tak bude mít v představenstvu společnosti svého zástupce, který není jinak svázaný s klubem.

Akcionáři se dohodli na navýšení základního jmění společnosti o 14 milionů korun, které rovnoměrně vloží do společnosti dle svého akciového podílu. Z celkové sumy je část ve formě kapitalizace pohledávek akcionářů vůči společnosti a část bude doplacena. Družstvo fanoušků vloží tedy do akciové společnosti přibližně desetinu z celkové sumy a udrží si i nadále více než desetiprocentní podíl.

Na program valné hromady se dostalo i téma Ďolíčku. Představenstvo DFB ve věci dalšího působení klubu v Ďolíčku vedlo jednání už před valnou hromadou a jasně prezentovalo většinový názor fanoušků, kteří si přejí návrat na tradiční stadion Bohemky. Akcionáři přijali společné prohlášení, jehož text naleznete v tomto článku.

Další podrobnosti přineseme v dalších dnech a členy DFB budeme informovat o dalších krocích.