Bohemka prohrála v Liberci

Sérii neporazitelnosti ukončil jubilejním gólem Nezmar.

Bohemka prohrála v Liberci

Ve 26. kole Gambrinus ligy cestovali Klokani do Liberce, kde je proti místnímu Slovanu čekal zápas sousedů v tabulce a zároveň týmů se skvělou aktuální formou. Bohemka se minulý týden výhrou nad Boleslaví přiblížila na jediný bod k pátému místu, zatímco Liberec naložil šest gólů Teplicím a v případě výhry mohl Klokany předstihnout.

Trenér Pavel Hoftych musel nahradit zraněného Jiřího Rychlíka, takže se na levý kraj obrany postavil Martin Cseh. Ve středu zálohy pak operovali Martin Kraus s Janem Štohanzlem.

V zápase mohl padnout historický zápis. Útočník Liberce Jan Nezmar měl na kontě již 99 ligových gólů a stadion U Nisy očekával prolomení stogólové hranice. A diváci málem nečekali dlouho, protože Nezmar si již po třech minutách naběhl na centr Breznaníka a hlavou donutil Sňozíka k prvnímu skvělému zákroku první půle.

Nápor domácích pokračoval a Bohemka se dlouhé minuty upínala pouze k bránění. Další Nezmarova šance přišla po půlhodině zápasu, když akrobatickým zakončením do protipohybu Sňozíka trefil tyčku. I poslední velkou šanci prvního poločasu měl Nezmar, kterého ale ve 42. minutě opět skvěle vychytal Sňozík. Bohemka se za první poločas dostala pouze k jedné střele na branku, když Kraus z přímého kopu prověřil pozornost Bičíka. Důležitější však bylo, že dokázala udržet čisté konto a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupil Igor Držík místo Bartka a Bohemka se začala osmělovat. Domácí byli pořád aktivnější, ale Klokani se snažili držet míč na svých kopačkách a udržovat soupeře v bezpečném odstupu. Sňozíka vystrašila pouze střela Dočkala.

Přesně po hodině hry se ale Liberec dostal do vedení. Dočkalově ne úplně nebezpečné střele z dálky se do cesty dostalo koleno Nezmara, které změnilo směr pohybu míče tak, že zapadl za záda bezmocného Sňozíka. Pro Jana Nezmara to byl jubilejní stý ligový gól a stal se tak členem klubu ligových kanonýrů.

Po gólu se Liberec uklidnil a pustil do hry i Klokany. Po dvou minutách mohl po rohu vyrovnat Škoda, ale hlavičkoval pouze doprostřed branky, kde byl připravený brankář Bičík. Na druhé straně zahrozil opět Nezmar, který ale tvrdou ranou trefil pouze spoluhráče.

Do konce zápasu se už necelých pět tisíc diváků na libereckém stadionu nedočkalo větší šance. Slovan si pohlídal vítězství 1:0, ukončil dlouhou sérii neporazitelnosti Klokanů a posunul se před ně na šesté místo v tabulce.