Nebyl to náš den

Trenéři Hoftych a Rada hodnotí zápas v Liberci. 

V pátečním zápase proti Klokanům byl Slovan Liberec lepším týmem, což sportovně uznal i trenér Bohemians Pavel Hoftych. „Liberec si zasloužil vyhrát. Dnes to nebyl náš den a nebýt Radka Sňozíka, mohlo být rozhodnuto už dřív,“ shrnul zápas trenér, jehož svěřenci byli po většinu utkání pod tlakem. „Chtěli jsme se porvat o bod naší hrou založenou na jednoduchosti a agresivitě, ale musím přiznat, že se nám dnes nedařilo. Soupeř nás přehrával jednoduchou kombinací. Měl i šance a jednu se mu stým gólem Nezmara podařilo využít. Ale třeba pro Martina Krause je hra na Štajnera vysoká škola a věříme, že to zúročíme v budoucnu,“ hledal pozitiva Hoftych.

Nejhorší zprávu se ale trenér zelenobílých dozvěděl již před zápasem. „Jirka Rychlík má zlomenou nohu v kotníku a po Hartigovi s Kaufmanem je to další rána mezi zkušenými hráči. Museli jsme to řešit přeskupením obrany a jeho absence byla znát,“ konstatoval kouč Klokanů.

Trenér Liberce Karel Rada se na utkání s Bohemkou pečlivě připravoval. „Mají sérii, kterou dlouho nepamatují a nejsou to náhodné výsledky. Měli jsme z toho zápasu obavy, ale vyhráli jsme 1:0 a ten výkon byl lepší než s Teplicemi či Olomoucí, protože od první chvíle jsme hráli směrem dopředu. Měli jsme hodně náběhů a šancí. Bohemku jsme nepustili do žádné větší šance a myslím, že tak v sedmdesáti procentech jsme měli míč na noze. Přestože padnul jen jeden gól, divákům se to muselo líbit,“ spokojeně prohlásil Rada.

Velkou událostí byl stý ligový gól Jana Nezmara, kterým se dostal do klubu ligových kanonýrů. „Kdo docílí v lize 100 gólů má svoji kvalitu a Nezmar tak patří do společnosti jako je Vízek, Siegl a další. Zaslouží si to svým nasazením a přístupem k fotbalu. K tomu mu gratuluju a myslím, že nezůstane u sta branek a bude pokračovat i dál,“ uzavřel tiskovou konferenci Rada.