V utkání s Teplicemi se loučí Pavel Hoftych, přijďte poděkovat hráčům a podpořit klub

Poslední příležitost v této sezóně vidět naše hráče ve Vršovicích a poděkovat hráčům i celému realizačnímu týmu za sportovní úspěchy našeho klubu.

Bohemku čeká závěrečný pražský trojboj – na Spartě, s Teplicemi a derby se Slavií. Poslední zápas se Slavií se bude hrát bez diváků, takže zápas s Teplicemi bude zároveň rozlučkou fanoušků, hráčů a trenérů za sportovně skvělou sezonou 2010/11. V sobotu 21. 5. od 17.30 se bude trenér Pavel Hoftych loučit po třech letech s lavičkou Bohemky.

Budeme mít poslední možnost mu osobně poděkovat, stejně tak velké díky vyjádřit celému realizačnímu týmu a všem hráčům, protože Bohemka pořád bojuje o čtvrté místo, nejlepší umístění po téměř deseti letech.  „Hráči, trenéři ani fanoušci nemohou za situaci, která se vyvinula okolo stadionu a která drtivé většině z nás sebrala podstatnou část radosti z fotbalu a ze sezóny, kterou bychom si jinak naplno užívali. Hráči celý rok makali a my jako fanoušci jim za tuto sezónu byť nezaviněně něco dlužíme a chceme jim v tomto zápase  za tuto práci pro Bohemku poděkovat,“ říká předseda DFB Petr Jirát.

„Budu moc rád, když lidi přijdou klukům poděkovat. Vím, jaký má většina fanoušků názor na Eden, já s ním určitě z velké části souhlasím, ale celý rok jsme tady bojovali za Bohemku a chceme se společně podělit o výsledek, kterého jsme dosáhli,“ říká Pavel Hoftych.

Družstvo fanoušků Bohemians bere zároveň tento zápas jako příležitost vyjádřit svůj názor na podporu klubu a budoucího návratu na vlastní stadion. V minulých dnech DFB dosáhlo podepsání memoranda od ostatních akcionářů Bohemians 1905, kde se zavazují, že v případě splnění podmínek se Bohemka do Ďolíčku vrátí a bude působit znovu na svém tradičním místě. DFB tuto myšlenku podporuje a chce ukázat všem akcionářům a politikům, že fanoušci mají o klub opravdu zájem a že současné návštěvy nejsou reálným odrazem počtu fanoušků Bohemians 1905. „Víme, že návštěva stadionu v Edenu je pro řadu našich kamarádů zásadní problém a proto nečekáme návštěvu, která by na závěr takovéhle sezóny byla v Ďolíčku, ale jde nám o každého fanouška, který na tento zápas přijde a vezme s sebou třeba i známého nebo další kamarády. Na tento jeden zápas jako důkaz ne podpory stadionu, na kterém jsme hosty, ne podpory podivným zákulisním machinacím, které v poslední době čím dál více v českém fotbale proplouvají na povrch,  ale výlučně podpory týmu, který vybojoval pro Bohemku v této době tak skvělé a tak jedinečné umístění,“ dodává Petr Jirát.

DFB nikdy fanoušky k návštěvě Edenu nenutilo a nečiní tak ani tentokrát. Je samozřejmě na rozhodnutí každého fanouška, jestli přijde podpořit Bohemku i na stadion, na kterém v současné době Klokani hrají. Pokud nechcete vstoupit přímo na stadion, kupte si alespoň vstupenku a ukažte, že o Bohemku máte pořád zájem. „Družstvo se chce aktivně podílet na chodu klubu. Díky navýšení základního kapitálu, na kterém jsme se také podíleli, jsme udrželi více než desetiprocentní podíl v klubu, máme člena v představenstvu a chceme činit zásadní kroky k lepší budoucnosti klubu. A to můžeme jen s finanční podporou lidí. Proto připravujeme více podobných akcí jako je ta s Teplicemi, a to ještě do konce sezóny. Chceme všem lidem ukázat, že fanoušci Bohemky mají reálnou sílu, a to nejen v počtu, ale i v ekonomice,“ říká Petr Jirát, předseda DFB.

Na zápase s Teplicemi bude znovu obnovena tradice vkladů do DFB přes sběrná místa, která budou před stadionem. DFB zároveň před tímto zápasem chystá informační kampaň jak přispívat do DFB, aby fanoušci pokračovali v podpoře chodu klubu právě přes DFB, což zvyšuje vliv fanoušků mezi akcionáři.