Bohemka na Letné prohrála

Nevydařený začátek zavinil prohru 0:2 se Spartou.

Bohemka na Letné prohrála

Gambrinus liga se chýlí ke konci. Klokani mohli být před 28. kolem na krásném čtvrtém místě tabulky v relativním klidu, zato jejich páteční hostitel, pražská Sparta, musel v pátek večer pro zachování šance na mistrovský titul nutně vyhrát. Pavel Hoftych do zápasu opět trošku zamíchal sestavou a vsadil na zkušenost. V základní sestavě oproti minulému zápasu nastoupili Pavel Lukáš, Igor Držík a Lukáš Hartig.

Sparta vstoupila do utkání náporem. Během prvních tří minut se ke střele dvakrát dostal Kweuke. Poprvé si jeho střelu vychutnal Sňozík, ve druhé šanci střílel vedle. Když mu nevyšla střelba, přijal Kweuke roli nahrávače. V deváté minutě posunul míč do sprintu Slonkovi, který přehodil Sňozíka a dostal Spartu do vedení. Navíc hned o dvě minuty později se k míči ve vápně dostal Pekhart, prostřelil vše, co mu stálo v cestě a v jedenácté minutě vedla Sparta 2:0.

Při vědomí dvoubrankového náskoku se Sparťané uklidnili a  do hry se dostali i Klokani. V pětadvacáté minutě šel na Blažka z úhlu Škoda, ale spolu s brankářem přestřelil i branku.

Pavel Hoftych se pokusil hru rozhýbat nasazením Ibragimova, ten se ale na hřišti moc dlouho neohřál. Žlutou kartu dostal uzbecký reprezentant po minutě pobytu na hřišti za údajné protesty, druhou pak obdržel po dalších dvou minutách za víc než sporný zákrok poté, co byl strčen na stopera Brabce. Od 41. minuty tak Bohemka hrála o deseti. V poslední šanci prvního poločasu byl Pekhart, ale míč mu na poslední chvíli ukopl Škoda, takže se šlo do kabin za stavu 2:0.

Do druhého poločasu nahradil Škodu Kraus a benjamínek v zelenobílém mohl okamžitě snížit. Jeho první střelu ale zablokoval Řepka, druhou pak skvěle chytil Blažek a dorážející Hartig už stál v postavení mimo hru.

Poté už se zápas prakticky jen dohrával. Sparťané kontrolovali hru a oslabení Klokani se do žádné větší šance nedostali. První ligové minuty si připsal Benoit Barros, ale ani ten nic nezměnil na konečné prohře Bohemky 0:2.