A-dorost vyhrál v Liberci a vrací se mezi elitu

Klokani porazili domácí Liberec 3:2 a příští rok si po roční pauze zahrají Extraligu.<br />C-dorost překvapivě vyhrál 4:0, domácí si dali dvě vlastní branky.

A-dorost vyhrál v Liberci a vrací se mezi elitu

A-dorost Bohemians 1905 bude v příští sezóně nastupovat opět v nejvyšší celostátní soutěži. Svěřenci trenéra Požára si zajistili dnešní výhrou v Liberci první příčku a již z nemohou být sesazeni. Od úvodu samotného utkání měli Klokani míč ve svém držení a soupeř hrál nja rychlé brejky. Do vední dostal zelenobílé Václav Šebek po přihrávce Šplíchala. Těsně před pauzou měli Vršovičtí výhodu pokutového kopu za hru rukou. Budínský poslal symbolický oblouček za brankářova záda. V úvodu druhého poločasu se podařilo domácím snížit, ovšem proti byl Nerad, který vybídl ke skórování Šplíchala, a ten vrátil Bohemce dvoubrankové vedení. Liberec se ovšem nevzdal a v 82. minutě snížil. Klokani si závěr utkání pohlídali a slaví postup.

Na rozdíl od výsledku C-dorost neodehrál zcela povedené utkání. Domácí brankář nedokázal v 8. minutě zkrotit skákající malou domů a míč doputoval do sítě. Další branka padla ve 28. minutě, po autovém vhazovaní poslal míč do vápna Dufek, i přesto, že tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, míč skončil v síti po nešťastném zásahu domácího obránce. Konečnou tečku za poločasem udělal Vobořil, který se dostal do koncovky po nepovedeném odkopu Liberce a poslal míč k zadní tyči. Poločasový výsledek očekávaně utlumil aktivitu Liberce a Bohemka mohla zvýšit vedení. Podařilo se to ovšem až Bulíčkovi po krásné kombinační akci, který se trefil z hranice vápna do růžku branky Slovanu. V další obrovské šanci v samotném závěru odmítl přidat pátou branku Kabíček, a tak utkání skončilo výhrou Bohemky 4:0.