Hoftych se s fanoušky rozloučil remízou

Nerozhodný výsledek s Teplicemi pojistil Klokanům umístění v první polovině tabulky.

Hoftych se s fanoušky rozloučil remízou

Poslední dva zápasy letošní sezony Gambrinus ligy Klokani odehrají v Edenu, utkání 29. kola však bylo poslední domácí a také poslední přístupné fanouškům. Zápas proti Teplicím tak byl rozlučkou s úspěšnou sezonou i trenérem Pavlem Hoftychem, který po třech letech z Vršovic odchází na Slovensko.

Trenér Hoftych i před tímto zápasem musel řešit problémy se sestavou. Zraněni jsou Marek Nikl a Martin Nešpor. Martin Kraus je s reprezentací do devatenácti let a Azíz Ibragimov nesměl nastoupit kvůli červené kartě ze zápasu se Spartou.

I s obtížemi poskládaná jedenáctka byla na začátku zápasu aktivnější než její soupeř. Útočníci Škoda s Hartigem hned od původního hvizdu napadáním dostávali obranu Teplic pod tlak. O střelbu se pak staral Sedláček, který prověřil Grigara nejdřív po Štohanzlově přihrávce, poté při přímém kopu.

Velké šance byly k vidění po půl hodině hry. V té první ještě Škoda v pádu Grigara neprostřelil, ve 31. minutě ale ten samý hráč uvolnil Sedláčka, který střelou z hranice velkého vápna poslal Klokany do vedení.

Konec prvního poločasu pak hráči Bohemians ovládli a těsně před jeho koncem mohli vedení znásobit. Po kombinaci Hartiga s Moravcem na levém křídle se po centru natahoval Škoda, ale špičkou kopačky usměrnil míč těsně nad, takže první poločas skončil 1:0 pro Bohemku.

Do druhého poločasu nastoupili aktivněji hosté a snažili se kontrolovat hru. První velkou šanci však měli těsně před uplynutím hodiny hry Klokani. Škoda vysunul Hartiga, ale toho v jasné šanci zastavili společnými silami Grigar a praporek pomezního rozhodčího. V zápětí hosté vyrovnali, když se před Radkem Sňozíkem objevil Vondrášek a nedal Sňozíkovi šanci.

Zbytek zápasu si oba týmy hlídaly remízu. Největší šanci měl deset minut před koncem Jan Moravec, který ale po rohovém kopu nestihl míč včas poslat do brány. Na své první ligové minuty v zelenobílém dresu v závěru nastoupili Roman Potočný a Lukáš Budinský a po závěrečném hvizdu už mohlo propuknout rozloučení s Pavlem Hoftychem.