Pomoc pro Ďolíček

Družstvo fanoušků&nbsp;Bohemians&nbsp;zve&nbsp;dobrovolníky tento víkend na společnou akci za účelem zvelebení Ďolíčku. <strong>Aktualizováno 2. 6.&nbsp;</strong>

Pomoc pro Ďolíček

Jak je nám všem dobře známo, jako fanoušci Bohemky v nynější době opět svádíme boj o náš tradiční stadion ve Vršovicích, slavný „Ďolíček“.

Jako fanoušci jsme již několikrát dokázali, že nám osud našeho stadionu není lhostejný. Vždy, když se jeho legální vlastník nechoval způsobem důstojným tradici, historii a kulturnímu významu tohoto stadionu, kdy o něj nebyl ze strany veřejné moci projevován náležitý zájem, jaký by projevován být měl, byli jsme to my, fanoušci, kdo dokázal nezištně přispět vlastními silami k jeho úpravě a zvelebení.

V dnešní době Ďolíček opět chátrá. Za Družstvo fanoušků Bohemians jsme se proto rozhodli, že vlastními silami, na naše náklady a v našem čase jednak provedeme závlahu trávníku a dále vyčistíme, opravíme a uklidíme prostory na stadionu. Bude to první z akcí, kterými chceme dokázat náš vztah a naši lásku k Ďolíčku, dokázat, jak moc pro nás znamená.

Všechny, kteří mají o osud stadionu v Ďolíčku zájem tímto žádáme na pomoc. Akce se koná dne o víkendu 4. a 5. 6. 2011. Sraz je v 8 hodin na „náměstíčku“ v Ďolíčku.

Akci zaštiťuje p. Provazník (alias Ludvavestec), který je též případným dotazům k dispozici na e-mailu: ludvavestec@email.cz.


Doplňující informace k víkendové akci, publikováno 2. 6. 21.36, citováno z diskuzního fóra

Zapoměl jsem na pár informací ohledně sobotní akce v Ďolíčku.
Pan Suchý přislíbil otevření stánku, takže hladem a žízní nikdo neumře. Jsem mu za tenhle krok vděčný, bylo by hloupé odbíhat někam do okolních hospod a obchůdků. Během pátečního dopoledne dovezu dvě bedny klobás z bráchova řeznictví, takže brigádníci budou mít baštírnu zdarma. Pivko bude po dohodě s p. Suchým za 20,-Kč, ale nemělo by se přehánět jeho konzumování. Jako pořadatel akce si vyhrazuji právo vykázat z pracoviště podnapilé osoby. Nesmíme podcenit nebezpečí úrazu a taky si je nutné uvědomit, že jsme v Ďolíčku na práci a ne na mejdanu! Pan Kurka přislíbil značkovací pásky, které brigádníci dostanou na ruku. Páska na ruce umožní bezplatný odběr opečených klobásek. Tohle opatření je nutné, aby se předešlo komplikacím při výdeji... ;-)

Ještě malé upozornění:
Všichni brigádníci by měli dodržovat základní bezpečnostní, hygienická a etická pravidla. Ti, kteří budou dřít na hrací ploše musí navíc používat reflexní vesty a mají zakázáno na trávníku kouřit, pít alkohol, odhazovat odpadky nebo ho jinak znečisťovat! Trávník v Ďolíčku je posvátný a proto se k němu musíme chovat s náležitou úctou. Kdo nebude ochoten dodržovat pravidla naší závlahářské firmy, nebude na ploše vítán. Děkuji za pochopení a těším se na sobotu.
Ludva