Medynský drží tým při zemi: Válka začne až se Slavií

Trenér Bohemians hodnotí vítězné utkání v Trnavě.

Medynský drží tým při zemi: Válka začne až se Slavií

Trenére, jak byste zhodnotil další přípravné utkání, které Bohemka vyhrála v Trnavě 3:0?
Výsledek nás těší, tak jako zatím v každém utkání v přípravě. Kluci šli do utkání z plného tréninku, ještě dopoledne jsme plnohodnotně trénovali. Více než z výsledku mám však radost, že si přenášíme návyky z tréninků i do zápasů. Zvláště mě to těší u těch mladších nebo nových hráčů, kteří s námi toho zatím tolik neabsolvovali. S tím jsem spokojený, ale je samozřejmé, že chyby tam vždycky nějaké jsou.

Příprava zatím probíhá výsledkově až neskutečně. Neděsí váš to trošku, že tým zatím všechno vyhrál? Říká se přeci, že není úplně dobré mít tak výbornou přípravu.
Uvidíme, co to s hráči udělá, protože mít až takhle ideální přípravu není dobře. Na druhou stranu si můžete na hřišti víc věřit, ono to má celé více úhlů pohledu. V tomto ohledu se můžu spolehnout na to, že máme rozumnou kabinu, a to hlavně v těch starších hráčích, kteří jsou schopní si kabinu šéfovat a zhodnotit sami. Oni samozřejmě také vědí, že všechno není výborné. Věřím tomu, že se dobereme k tomu, abychom byli na úvodní ligové kolo po všech směrech dobře připravení. Výsledky těší, ale rozhodující válka začíná zápasem se Slavií. Tam se nikdo nebude ptát, jestli jsme vyhráli v Trnavě nebo jestli jsme porazili Nitru.

Přesto se výhra nad účastníkem Evropské ligy počítá.
To určitě, můžeme to brát jako dílčí úspěch. Musíme ale brát v potaz, že Spartak měl za sebou cestování, hráli pohár, ale určitě nechtěli doma v generálce prohrát. Trnava protočila dva týmy, my už jsme to nechali na delší časový úsek, takže jsme střídali ve větší míře až v 70. minutě.

V prvním poločase nastoupila na straně domácích ve středu pole slovenská reprezentační dvojice Karhan, Kaščák, vy jste proti nim nasadil mladíčky Krause se Šumským. Nebál jste se toho, jak to bude na hřišti vypadat?
Nekoukali jsme na soupeře, my jsme si chtěli vyzkoušet svoje věci a kluci mě velmi mile překvapili, stejně jako celé mužstvo, které se snaží o něco, co si říkáme, takže z tohoto pohledu jsem rovněž hodně spokojený. Soupeř byl zejména v úvodním dějství hodně zkušený, konkrétně tato dvojice obzvláště, ale naši hráči mají také své zkušenosti, takže si to sami organizují, což je dobře. Já už pak do toho ze střídačky tolik vstupovat nemusím. I z toho mám radost.

První gól, který vstřelil Nicolas Šumský z pokutového kopu vás však příliš nerozveselil…
To si ještě s hráči budu muset vyříkat. Na penaltu byl určený Pepa Jindřišek, takže ji měl kopat on. Beru, že ji mladý Niki proměnil, ale pokud jsou daná pravidla, tak se musí dodržovat. Od obou chci slyšet jejich verzi, jak se domluvili a určitě nebudu chtít, aby se něco takového opakovalo.

Probíhalo před utkáním nějaké hecování s bývalým kolegou Hoftychem?
Žádná sázka neproběhla, jen nějaké telefony. Před zápasem jsme se pak pozdravili. Jsme v častém kontaktu, viděli jsme se i při našem odjezdu z Prahy, tak jsme si promluvili o tom, co je nového v Bohemce, jak se mu vede v Trnavě. Pobavili jsme se o novinkách, ale nic víc.

Jaká byla jeho první slova po vzájemném utkání?
Po zápase mi říkal, pojďme poděkovat našim fanouškům, čímž myslel bohemácké. (smích) Já jsem moc rád, že přijeli v takovéhle počtu a vytvořili zápasu důstojnou kulisu. I když musím říct, že jsem si chvilkami říkal, jestli není trenér Bohemky Pavel Hoftych, protože ho často vyvolávali. Ale beru to úplně v pohodě, protože Hofťa udělal pro Bohemku kus práce a jsem rád, že ho lidi mají v srdci.

Zatím bylo zvykem, že jste v přípravě točil hráče po poločase, nyní již hrála základní sestav bez větších změn 70 minut. Znamená to, že již optimalizujete sestavu pro ligové boje?
Ještě v Brně mužstvo protočíme. Parta, která toho v Trnavě tolik neodehrála, bude hrát větší část zápasu. Musíme síly rozložit. Pak máme v Ďolíčku Kunice a Sokolov a tam již předpokládáme, že z větší části budou hrát hráči, kteří budou hrát ligu.