Úspěšný vstup U19 do mezinárodního turnaje

Mladí Klokani porazili maďarský Vasas Sport Club.

Úspěšný vstup U19 do mezinárodního turnaje

Dorost Bohemians se účastní mezinárodního turnaje Tesco CEE CUP 2011, který začal dnes v Praze. Vršovičtí se v prvním utkání střetli s Vasas Sport Clubem z maďarské Budapeště. Od úvodu byli zelenobílí lepším mužstvem, ale úvodní šance nedokázali proměnit. Po čtvrthodině hry tak trestal soupeř, který proměnil svoji první šanci. Bohemka dokázala srovnat ve 29. minutě. Po přenesení hry na levou stranu našel Košata nabíhajícího Václava Šebka, a ten poslal míč pravou nohou pod víko. Dále se spíše hrálo na polovině soupeře, ale většina střeleckých pokusů byla zblokována.

Ve druhém poločase se podařilo jít opět soupeři do vedení. Smrčkův výhoz dostal do komplikací Nerada, který nakonec fauloval a na řadu přišel trestný kop. Ten Smrčka vytáhl na tyčku, ovšem volný dobíhající hráč neměl problém trefit prázdnou branku. Bohemka se ale nedala a srovnání přišlo po centru Havla, který se snesl až na zadní tyč, kde jej Nerad poslal hlavou do sítě. Opět přišlo několik šancí, které hráči v zelených dresech nedokázali proměnit, až v 71. minutě šli Klokani poprvé do vedení. Nerad vybídl na levou stranu Košatu, ten zatáhl míč k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel Maxu, který z hranice malého vápna uklízel do branky. Deset minut před koncem se do hry dostal Jiskra, který nebyl zcela fit, ale Maxa požádal o střídání. Jiskra se hned zapojil do utkání a již byl v úniku na branku soupeře. Byl faulován a Vasas šel do deseti. V minutě 83. Nerad tentokrát nahrával Václavu Šebkovi, který si navedl míč na svojí silnější levou nohu a střelou do protipohybu dal na 4:2. Ihned po brance uviděl hráč maďarského týmu za nesportovní chování ČK. Skóre utkání na závěrečných 5:2 uzavřel Havel po společné akci s Jiskrou.

V dalším utkání nastoupí Bohemians již zítra, tedy v úterý od 17,00 proti rumunskému FC Braşov. Hraje se opět v Satalicích.

Bohemians 1905 – Vasas Sport Club 5:2 (1:1)
Branky: 29. a 83. Šebek V., 59. Nerad, 71. Maxa, 89. Havel - 17. Ferko, 56. Turi
ČK: 79. Bonivárt, 83. Lázár (oba Vasas)
Sestava Bohemians: Smrčka – Trýzna, Žaloudek (46. Kopřiva), Řezníček, Košata – Šebek T., Kraus, Nerad – Šebek V., Maxa (78. Jiskra), Hanzl (38. Havel) - dále připraven Richtrmoc a Starczewski