Medynský před ligovou premiérou: Za Bohemku se budeme rvát!

Klokani hostí v prvním kole Slavii. Utkání začíná v pátek ve 20:15.

Medynský před ligovou premiérou: Za Bohemku se budeme rvát!

Do nové sezony vstupuje Bohemka s novým hlavním trenérem. Populárního Pavla Hoftycha vystřídal další ze strůjců úspěšného týmu ze sezony 2010/2011 Pavel Medynský, který ze svého krku sňal visačku asistent a poprvé v kariéře usedne na prvoligovou lavičku v pozici hlavního kouče. Medynský dokázal se svými svěřenci navázat na výborné šesté místo i v letním přípravném období. Jako lodivod Vršovických nepřišel o svou neporazitelnost ani v jednom ze šesti utkání.




Aby měl tým takovéhle výsledky v přípravě, to se vidí jen málokdy. Kde jste našel recept na úspěšnost?
Žádný takový recept neexistuje. Vše to je jen o přístupu hráčů ke všem záležitostem týkajících se tréninkového procesu a následně utkání. Vítězství jsou samozřejmě příjemná, ale v přípravě mě zajímala především předvedená hra. Jsem rád, že jsme do většiny zápasů přenesli prvky z tréninků. Bylo by výborné, kdyby to takhle hráči zvládali i v mistrovských utkáních.

Vy vstupujete do sezony v roli prvoligového nováčka. Převládá u vás těšení se nebo máte spíš obavy?
Na sezonu se moc těším, trénovat Bohemku je pro mě obrovská čest a této šance si nesmírně vážím. Těším se na to i z toho důvodu, že vím, na co kluci mají. Je to zdravé mužstvo a věřím, že má na to, aby hrálo kvalitní fotbal. Bude ale důležité, abychom to podpořili výsledky, protože z větší části rozhodují o tom, jestli je tým úspěšný nebo ne. Když se bude mužstvu dařit, bude to znamenat, že se daří i mě.

Trenérské žezlo přebíráte po svém blízkém kamarádovi Pavlu Hoftychovi, jak vnímáte, že budete mít v kolonce napsáno hlavní trenér?
Vnímám to jako velkou šanci dostat se mezi elitu. Ale jak již jsem naznačil, není to až tak o mě, ale o hráčích. Bude to především o vzájemném respektu mezi mnou a klukama. Mezi prvoligovými trenéry jsem nováček, přesto si věřím, protože věřím i ve svůj tým. Víme, že jdeme za společným cílem a tím jsou dobré výsledky, podpořené kvalitní hrou.

Kdy jste se poprvé dozvěděl o úmyslu Bohemky posunout vás v týmové hierarchii výš?
Bavili jsme se o tom průběžně dva nebo tři měsíce před koncem loňské sezony. Vlastně od té doby, kdy Pavel Hoftych dostal z Trnavy konkrétní nabídku. Probírali jsme i jeho možné nástupce, ale pak se dospělo k tomuto modelu.

Takže měl Pavel Hoftych velké slovo při určování svého nástupce?
Pavel odvedl v Bohemce pořádný kus práce, a když začal uvažovat o odchodu, tak se s vedením bavil o možnosti kontinuity jeho práce. Na základě toho mi byla nabídnuta smlouva. Druhou možností byl přesun s Pavlem do Trnavy. Zvážili jsme to po všech stránkách a vyústilo to v mé první prvoligové angažmá v pozici hlavního trenéra. Takže ano, Pavel měl ve výběru asi velké slovo.

Jak jste spokojený s transferovou politikou klubu?
Na možnosti klubu, které jsou omezené, jsem velmi spokojen. Věřím, tomu, že hráči, kteří přišli v letním přestupovém období, budou pro Bohemku posilami a dokážou nahradit hráče, kteří zamířili jinam. Je to samozřejmě jen můj názor a vše ukáže liga.

Do Bohemky přišlo v létě hned několik posil. Mohl byste je okomentovat?
Vezmu to od starších. Michaela Žižku znám již ze svého působení ve Spartě. Je to zkušený, poctivý hráč. V lize má jednoznačně své místo, což už dokázal za předchozího působení v Českých Budějovicích, kde zažil několik trenérů a pod každým z nich hrál. Má přes sto ligových ligových startů, takže ví, co je to hrát nejvyšší soutěž. Tomáš Borek patří ke střední generaci hráčů. Velmi dobře působil v Příbrami i v Brně. U nás bude hostovat a máme opci na případný přestup, takže doufám, že i pro něj to bude výzva, aby se ukázal a Bohemka jej mohla získat natrvalo. Je to jen na něm, jedná se však již o zkušeného hráče s nezpochybnitelným umem. Věřím tedy, že to dokáže. Od Nikiho Šumského, abych řekl pravdu, tak moc nevím, co můžu čekat. Ligu ještě nehrál, uvidíme, co s ním mistrovské utkání udělá. Ale již v přípravě se jevil velmi dobře, má netradiční řešení herních situací. Právě tím, že je trošku jiný, by mohl Bohemce pomoct. Co se týče mladších hráčů, tak se mi líbí Lukáš Budínský, který je naším hráčem, produktem mládeže a následně juniorky, za kterou již odehrál v divizi rok mezi dospělými. U Lukáše si myslím, že když na sobě bude i nadále pracovat, bude to hráč, který můžu hrát stabilně v základu minimálně v Bohemce.

Čeká vás premiéra na lavičce Klokanů, kteří nastoupí v Synot Tip areně proti Slavii. Co od utkání očekáváte?
Od utkání se Slavií bych rád očekával výbornou diváckou kulisu a maximální podporu našeho týmu. Ač hrajeme v azylu, tak bych byl nerad, aby na utkání měli převahu příznivci Slavie. My na hřišti se budeme rvát za Bohemku, aby naši fanoušci měli možnost, co nejvíce povzbuzovat.