Fotbal se nehraje jen na krásu

Trenéři Petrouš a Medynský hodnotí odehrané pražské derby.

Před zápasem Bohemky se Slavií musely oba týmy řešit podobný problém, když kvůli administrativním průtahům nemohly nastoupit nejvýraznější letní posily obou soupeřů. „V případě Kamila Čontofalského jsme do poslední chvíle čekali na transferkartu, ale dorazí až příští týden. My jsme vše vyřídili v řádném termínu,“ říká za vedení Slavie Zdeněk Zlámal. Podobná situace panuje i ohledně Nicolase Šumského v Bohemce. „Všechny dokumenty jsme odeslali, takže za nás je záležitost vyřízená a čekáme, že to během pár dnů uzavře i FIFA,“ doplňuje za Bohemku Jaroslav Köstl.

K samotnému zápasu se pak vyjádřili samotní trenéři. Ten slávistický, Michal Petrouš, nemohl být spokojen hlavně s výkonem svých svěřenců v prvním poločase. „Myslím, že mužstvo má na víc. První půle byla ospalá. Hra byla v našem podání pomalá, nehráli jsme kolmo a kvůli vlastní nedisciplinovanosti jsme dostali dvě branky,“ nešetřil trenér Slavie kritikou svých hráčů. „Víc mě mrzí první gól. Připravovali jsme se na styl, který Bohemka předvádí, ale rozhodující situaci jsme nezvládli takticky. Druhý gól je na posouzení rozhodčího. Byl to okamžik a takovouhle situaci by asi zakončoval každý,“ nehledal výmluvy Petrouš.

Druhý poločas byl v podání slávistů lepší. „Bohemka si víc hlídala obranu a my jsme zvedli otáčky. Štěpán Koreš byl ve skvělé příležitosti, ale vyřešil ji špatně. Mohli jsme zápas klidně i otočit, ale nakonec jsme byli rádi, že si Bohemka své vítězství nepojistilia, protože hrozila z protiútoků,“ uzavřel trenér sešívaných.

Pro Pavla Medynského dopadla soutěžní premiéra v roli hlavního trenéra Bohemians úspěšně. „Na úvod sezony jsme předvedli důrazný, běhavý výkon. Dopředu jsme předpokládali, že soupeř bude lepší při držení míče, ale fotbal se nehraje na krásu, ale na góly. My jsme dali dva, Slavie žádný, takže z mého pohledu jsme zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil trenér Klokanů, který odhalil i hlavní zbraně svých hráčů. „Oba góly jsme dosáhli díky důrazu a předvídavosti. V první situaci si dobře zaběhl za obranu Moravec, ve druhém uplatnil svůj důraz Škoda. Hráči jdou vždycky za míčem do posledního okamžiku. Snaží se důrazem dostat do soupeřovy šestnáctky, což se dnes povedlo a byli jsme za to odměněni dvěma góly,“ uzavřel tiskovou konferenci Pavel Medynský.