U19: Finále pro Boleslav, Bohemka čtvrtá

Mezinárodní turnaj Tesco CEE CUP vyvrcholil v Ďolíčku.

U19: Finále pro Boleslav, Bohemka čtvrtá

V neděli odpoledne vyvrcholil v Ďolíčku finálovým utkáním Tesco CEE CUP, mezinárodní turnaj hráčů do 19 let, který probíhal celý týden v Praze. Turnaje se zúčastnila mužstva střední a východní Evropy. Do finále se nakonec probojovala mužstva Levski Sofia a Mladá Boleslav, přemožitel Klokanů v semifinále. Šťastnějším mužstvem nakonec byli Středočeši a po výhře 1:0 slaví první místo. Při závěrečném ceremoniálu byl oceněn i hráč Bohemky, Petr Nerad byl vyhlášen organizátory za nejlepšího hráče turnaje.

Bohemce se nevydařil závěr turnaje a po páteční semifinálové prohře s Boleslaví jí čekal RNK Split a souboj o bronzovou medaili. Bohužel, toto utkání bylo nejhorší, co zelenobílí předvedli v celé přípravě. Hra postrádala přesnost, chuť hrát, bojovnost, agresivitu …. prostě všechno. Když se k tomu přidaly chyby v obraně, kdy Bohemka všechny góly soupeři darovala, končí mladí Klokani s bramborovou medailí na krku.

Z celkového pohledu je to slušné umístění, ale dojem kalí právě výkony v posledních dvou utkáních. Trenér Pačanda během turnaje využil celý svůj široký kádr a na hřišti se prostřídalo všech 25 hráčů. Nyní čeká Vršovické zúžení kádru a poslední dva týdny přípravy. V sobotu 13.8. přivítají Klokani na hřišti LOKO Vršovice od 11 hodin v derby SK Slavia Praha.

více o turnaji naleznete zde

Finále:
Mladá Boleslav – Levski Sofia 1:0 (1:0)
Branka: 45. Mižič

o 3. místo:
Bohemians 1905 – RNK Split 0:3 (0:1)
Branky: 45. Balič (pen.), 63. Zebič, 71. Juretič
Sestava Bohemians: Starczewski – Trýzna, Egert (46. Řezníček), Malina, Nováček – Richtrmoc, Bulíček, Zvoníček (46. Vobořil) – Barták, Jiskra, Hanzl (46. Slánský) - dále připraveni Smrčka a Kraus