Potvrdí Klokani dobrý start do ligy?

Zápas s Plzní začíná v neděli v 17 hodin.  

Potvrdí Klokani dobrý start do ligy?

Hráči Bohemians 1905 za sebou mají vydařené první utkání nové sezony. Na vynikající výsledky z přípravných zápasů navázali i v prvním kole Gambrinus ligy, ve kterém přehráli Slavii v poměru 2:0. Nyní je ale čeká soupeř z nejtěžších – ve druhém kole přivítají Klokani úřadujícího mistra z Plzně.

Ve Štruncových sadech jsou poslední měsíce hektické. Už při oslavách ligového titulu čekala na stadionu těžká technika, aby začala s jeho přestavbou, která bude dokončena v příštím roce. Náročný program mají i hráči, kteří v této sezoně vstoupili už do tří soutěží. Ve finále superpoháru porazili Mladou Boleslav, v prvním ligovém kole remizovali s Libercem a úspěšně reprezentují český fotbal i na mezinárodní scéně, když bez ztráty bodu prošli až do play-off o Ligu mistrů a pouze dva zápasy je dělí od historického postupu.

Určitými změnami prošel i kádr pod vedením Pavla Vrby. Z pilířů mistrovské sestavy odešel na Kypr ve Vršovicích dobře známý Jan Rezek, kterého má na křídle Západočechů nahradit hradecký Václav Pilař. Posilou zadních řad je pak slovenský stoper Marián Čišovský, který se ale proti Klokanům kvůli červené kartě z prvního kola nepředstaví. Do útoku projevila Viktoria zájem i o Milana Škodu, ale střelec Klokanů se do města piva nakonec nestěhoval.

V minulé sezoně sehrála sehrála Bohemka s pozdější mistrem dva rozdílné zápasy. V Plzni Klokani dlouho drželi stav 0:0, ale těsně před přestávkou poslal domácí do vedení Kolář a když v polovině druhé části hry zvýšil Horváth z přímého kopu na 2:0, bylo rozhodnuto. Pro Klokany byl malou náplastí první ligový gól Martina Nešpora na konečných 2:1. V listopadové odvetě se ale radovali hráči Bohemians. Nadšený a bojovný výkon rozhodl brzkým gólem Trubila a výhrou nad lídrem tabulky osladili Klokani fanouškům závěr podzimu. Kaňkou na třech bodech ale bylo zranění Radka Sňozíka, do kterého velmi drsně zajel plzeňský Bakoš.

Kapitán už je ale dávno v pořádku a tým se připravuje na nedělní střetnutí. V průběhu týdne se k ostatním připojil i Martin Kraus, který je členem veleúspěšného reprezentačního výběru do devatenácti let. Každý si ale uvědomuje sílu soupeře. „Viktoriáni mají v současné době asi nejlepší tým v lize, čeká nás tedy velmi náročné utkání. K soupeři máme respekt, ale pokud do toho dáme vše, můžeme uspět. Uděláme pro to všechno a doufám, že nám v tom na tribunách pomůžete tak, jako tomu bylo v zápase se Slavií, kdy jste byli výborní. Věřím, že to společně můžeme dokázat," vzkazuje fanouškům trenér Bohemians Pavel Medynský. 

Jestli se Klokanům povede proti Plzni stejně dobře, jako proti sešívaným, zjistíme již velmi brzy. Zápas pod vedením rozhodčího Radka Příhody začíná v neděli v 17 hodin v Synot tip aréně.