Týmový výkon pokračuje

Trenéři Vrba a Medynský hodnotí utkání proti Plzni.

Bohemka si na úvod ligy poradila s dvěma těžkými soupeři. Po ozdravené Slavii odcházeli ze souboje s Klokany poraženi i hráči mistrovské Viktorie Plzně. Trenér Západočechů Pavel Vrba na tiskové konferenci hledal hlavní příčiny porážky v nedostatku bojovnosti i ve vlastních chybách. „Bohemka nás hlavně v první půli přehrála v důrazu a byla lepší v koncovce. Hodně věcí jsme jí ale usnadnili našimi chybami. Špatným dostupováním obránců a pomalostí v útočné fázi. Jdeme do přečíslení a vlastní chybou z něj uděláme brejk soupeře, který toho využil, takže jsem nespokojen s výsledkem i předvedenou hrou,“ hodnotil Vrba.

Plzeňští v posledních týdnech válčí na několika frontách. Zatímco v evropských pohárech se jim daří, v lize zatím uhráli pouze remízu s Libercem. „Jediný bod je velká komplikace, která nás v dalším průběhu sezony může velmi mrzet. Mezi poháry a ligou je ale velký rozdíl. Bohemka dnes hrála velmi zodpovědně dozadu a nedala nám tolik možností, jako třeba Trondheim,“ vysekl Vrba poklonu zadním řadám Klokanů.

Trenér Bohemians Pavel Medynský na společné tiskové konferenci souhlasil se svým kolegou. „Plzeň nad námi herně měla převahu, ale my jsme to odbojovali a odmakali. Dokázali jsme využít naše šance ke vstřelení gólů a o tom fotbal je. Naší výhodou bylo, že jsme Plzeň dostali v tomto období, protože měli náročné zápasy, což se na nich podepsalo. Plzni ale přeji, aby se v Lize mistrů dostala dál a dělala českému fotbalu jméno,“ řekl trenér týmu, který má po dvou zápasech plný počet bodů. „Šest bodů není nad plán. Byly ve hře a jsem rád, že se nám je podařilo posbírat. Taky jsme dokázali vyvrátit teorii, že když se daří v přípravě, nedaří se v lize. Zatím se daří, mužstvo drží při sobě a týmový výkon pokračuje,“ řekl Medynský.

Pozornosti neunikl ani výkon Lukáše Budínského, který si připsal asistence u obou gólů Klokanů. „Doufám, že Lukáš má před sebou velkou budoucnost. Není to žádnej machřík, co by si myslel, že všechno půjde samo. Velkou práci s ním v juniorce odvedl Václav Hradecký a spolehnout se dá i na starší kluky v kabině, kteří ho zkrotí. V minulém zápase Slavia hodně držela míč a on jen rozbíhával, ale dnes dokázal, že na to má,“ zhodnotil výkon talentovaného mladíka Pavel Medynský.