Generálka s Izraelským soupeřem U19 nevyšla

Vršovický výběr nestačil na Hapoel Haifa a prohrál 0:1.

Generálka s Izraelským soupeřem U19 nevyšla

Poslední přípravné utkání má za sebou zelenobílí výběr do 19 let. V úterý odpoledne se Bohemka v Satalicích utkala se stejně starým výběrem Izraelského Hapoelu Haifa. Klokanům se herně nedařilo, vytvářeli příliš mnoho chyb v rozehrávce a jejich nepřesná kombinace znamenala mnoho ztrát a také mnoho příležitostí pro soupeře. Izraelské koncovka ovšem byla nepřesná nebo se blýskl v bráně chytající Smrčka. Ano Pražané neměli v úterý pořádně seřízená mířidla, a tak největší šancí prvního poločasu měl na starosti Nerad, který se pokusil z dálky přehodit vyběhnutého brankáře, ale míč skončil pouze na břevně.

Poločasová přestávka se lehce protáhla kvůli průtrži mračen a druhé dějství se odehrávalo na silně podmáčeném terénu, který dělal oběma soupeřům velké problémy hlavně v pohybu. V 54. minutě fauloval Nováček unikajícího soupeře a uviděl z rukou rozhodčího červený kartonek. Šance byly k vidění na obou stranách. Asi v největší příležitosti Bohemky mířil z otočky mimo Václav Šebek. Hapoel se přeci jen dostal do zaslouženého vedení, přízemní střela z dobrých 25 metrů prošla od tyče až do sítě. Klokani se i v 10 hráčích snažili o vyrovnání. Bohužel po trestném kopu nebyla vyrovnávající branka uznána pro ofsajd. Utkání se posledních deset minut dohrávalo se stejným rozložením sil, i hosté uviděli jednu červenou kartu.

Klokanům se tedy generálka na soutěž příliš nevydařila, ve hře bylo k vidění mnoho chyb a nepřesností. Uvidíme, jak se tedy zadaří Bohemce v sobotu, kdy od 11 hodin hostí na hřišti Loko Vršovice v prvním mistrovském utkání Slavii Praha.

Bohemians 1905- Hapoel Haifa F.C. 0:1 (0:0)
Branka: 64. hosté
ŽK Bohemians: 42. Nerad
ČK: 54. Nováček – 80. hosté
Sestava Bohemians: Smrčka (46. Starczewski) – Trýzna (70. Řezníček), Malina, Nováček, Košata – Šebek T., Kraus (62. Bulíček), Nerad (77. Kraus) – Šebek V., Jiskra (74. Vobořil), Havel (27. Maxa)