Krutá prohra na severu Čech

Bohemka prohrála v Jablonci vysoko 5:0.

Krutá prohra na severu Čech

Bohemka se i ve třetím kole gambrinus ligy představila před televizními kamerami. V pondělní dohrávce se poprvé představila na hřišti soupeře, konkrétně v Jablonci. Trenér Pavel Medynský stále nemohl počítat se zraněným Lukášem Hartigem, takže na hřiště vyběhla stejná sestava, jako minulou neděli proti Plzni.

Do prvních velkých šancí zápasu se dostali Klokani. Milan Škoda si v deváté minutě zápasu zaběhl na domácí obranu a tvrdou střelou poslal skákavý míč těsně nad branku Špita. Jablonecký brankář měl problémy i o chvíli později, kdy ideálně nedosáhl na Budínského přímý kop.

Pak se ale Klokani stáhli a iniciativu převzali domácí. Nejdříve mířil těsně nad Lafata, v 18. minutě měl ale Kovařík spoustu času na centr, který posadil přímo na hlavu Kopice a ten poslal Jablonec do vedení. Na druhý gól v síti Radka Sňozíka se čekalo pouhých osm minut, když si na centr po rohovém kopu naběhl uzdravivší se Zábojník a ze stejného místa znásobil vedení domácích.

Po druhé inkasované brance mohli Klokani okamžitě zareagovat. Nejdřív to střelou ze střední vzdálenosti neškodně zkusil Bartek, ale mnohem větší šanci měl Jan Moravec, který tváří v tvář Špitovi neproměnil sólový únik. Když se neujala ani střela Borka, skončil poločas 2:0.

Do druhého poločasu naskočili aktivně opět domácí. Hned po rozehrání měli zajímavý přímý kop, který po rozehrávce nakrátko zakončil Kovařík těsně vedle. Lafatův pokus o deset minut později zase zblokoval Jindřišek. Poté přišly velké šance Bohemky. Moravec se prokličkoval velkým vápnem a proti jeho střele musel zasáhnout brankář Špit. Další zákrok si jablonecký brankář připsal proti Borkově hlavičce po rohovém kopu. Tu největší šanci měli ale Klokani v 72. minutě, kdy Škoda obešel už i Špita a posílal míč před prázdnou branku Bálkovi, jehož střelu ale ztečoval na břevno domácí obránce.

Poslední desetiminutovka pak byla exhibicí domácích. Kovařík se nejdříve dvakrát neškodně zastřeloval, ale jeho třetí pokus zapadl z pětadvaceti metrů přímo k tyči a Jablonec vedl 3:0. Čtvrtý gól přidal v 84. minutě Jarolím, který zakončoval do prázdné branky po nezištné přihrávce od Pitáka. Dílo zkázy pak dokonal David Lafata, který protlačil míč do branky Bohemky popáté.

Klokani tak doplatili hlavně na zahozené šance a špatnou poslední desetiminutovku a prohráli v Jablonci 5:0.