Vítězná generálka U15 v Berouně

Nejstarší žáci porazili svého soupeře 7:1.

Vítězná generálka U15 v Berouně

Poslední přípravné utkání jsme hráli v Tetíně u Berouna s týmem stejně starého soupeře, kterého budeme potkávat i v ligové soutěži. Poslední zkoušku před prvním ligovým kolem jsme zvládli vítězně 1:7.

Hrálo se na velkém hřišti, na dobře připravené trávě a my jsme nechtěli nic jiného, než předvést dobrý fotbal a vyhrát a nastoupit tak do posledního přípravného týdne v psychické pohodě.

Od prvních minut jsme měli převahu, kterou třemi brankami vyjádřil dobře hrající Trčka. Mezi jeho trefy se vešla jediná branka soupeře, která padla po standardní situaci, kdy jsme si počínali velmi nedůrazně a chybovali jsme v obranném postavení. Do poločasu ještě zvýraznil náš náskok na tři branky Pejša, na jeho gólu se opět podílel i Trčka. Bohužel jsme však v některých pasážích příliš drželi míč a důrazný soupeř některé z nás přesvědčil, že tudy cesta nevede proti jakémukoliv týmu!

Po přestávce jsme se ještě prosadili třikrát po brankách Tomiče, Věchtíka a Hlavici. Další šance jsme nedokázali přetavit v branky.

Trenér Petr Vanko: "Pokud plníme to, co si řekneme, tak není problém ve střílení branek, nekazíme, hrajeme jednoduše a efektivně a zároveň i bezpečně pro naší branku. Bohužel se však objevují pasáže, kdy snad ze ztráty koncentrace, podcenění, nebo pro mě z neznámého důvodu začneme hledat řešení, které nechceme - neustálé hledání finální přihrávky, mnoho doteků, a to vede k častým ztrátám a pak nám chybí rytmus, tempo a hra jde rapidně dolů. Kluci si musí uvědomit, že je úplně jedno proti komu hrajeme, ale pokud chceme vyhrávat, tak k této metě vede jen efektivní, rychlá hra."