Klokani se chystají na Budějovice

Zápas začíná v neděli v 17 hodin.

Klokani se chystají na Budějovice

Ve čtvrtém kole Gambrinus ligy bude Bohemka poprvé v nové sezoně hrát bez dohledu televizních kamer. V neděli odpoledne se Klokanům postaví družstvo Českých Budějovic.

Tým vedený z manažerské pozice Karlem Poborským a z lavičky Jiřím Kotrbou se v první lize drží již šestou sezonu v řadě a i před novým ročníkem posílil. Nejzajímavějším z nových hráčů je Brazilec Sandro, který nastupoval v základní sestavě mistrů světa do sedmnácti let v roce 2003. Další z nových tváří na Střeleckém ostrově je Michal Klesa, kterého si pamatují i fanoušci Bohemians. Do Vršovic zase z jižních Čech přišel v průběhu léta Michael Žižka. V prvních třech kolech se ale Budějovickým nedařilo. Výsledkem 2:4 podlehli jak Spartě, tak Dukle. Před týdnem podlehli i Olomouci a společně s Ostravou a Slováckem jsou zatím bez bodu.

Nadšení fanoušků Bohemians ze skvělého startu do sezony zchladila pětigólová porážka v Jablonci, nyní už ale tým zaměřil svou pozornost ze severu na jih a především sám na sebe. V Ďolíčku se také rozrůstá marodka. Se zraněním stále laboruje Lukáš Hartig, zdravotní problémy mají i Kraus, Budínský a Škoda. Přesto je tým slovy Pavla Medynského připraven udělat vše pro úspěch Bohemky. „Budějovice měly težký los, takže jejich současné tabulkové postavení tolik neodpovídá kvalitě kádru. Jde o zkušené a produktivní mužstvo, které dokázalo skórovat proti všem soupeřům. My se budeme chtít revanšovat za debakl v Jablonci a potěšit sebe i naše fanoušky, kteří nás doufám opět podpoří v hojném počtu,“ říká trenér Bohemians.

Oba zápasy v loňské sezoně skončily dělbou bodů. Ve Vršovicích se Budějovičtí dostali díky brankám Ondráška rychle do dvoubrankového vedení, které ale zelenobílí brankami Moravce a Kaufmana z nastavení smazali. Remízou skončil i zápas na Střeleckém ostrově, kdy Bohemku poslal do vedení Škoda, za hosty vyrovnal Vulin a Klokani dokázali nerozhodný výsledek udržet až do konce zápasu i přes velké snažení všech ostatních aktérů na hřišti, což dokumentuje červená karta pro Bartka, či pokutový kop chycený Radkem Sňozíkem v nastavení.

Utkání pod dohledem pánů Mikela, Košce a Marka začíná v neděli v 17 hodin v Synot tip aréně, jejíž brány budou otevřeny o hodinu dříve. V zájmu zrychlení prodeje vstupenek bude u vchodu č. 4 zřízena „Rychlokasa“, kde si za 150 korun můžete pořídit lístek na jižní tribunu bez možnosti výběru konkrétního místa. Vstupenky lze koupit i v elektronickém předprodeji, kdy stačí vytisknout eVoucher a přijít s ním na pokladnu. K dostání bude i časopis Klokan, který je pro držitele permanentních vstupenek ve fanshopu k vyzvednutí zdarma.