Karol Kisel se stále nemůže trefit...

K včerejšímu jasnému vítězství nad nováčkem z Opavy přispěl velkou měrou i maličký záložník <b>Karol Kisel</b>. Hrál velmi aktivně, hlavně ve druhém poločase byl na hřišti hodně vidět. Několikrát vyslal své spoluhráče do šance a často se pokoušel i o střelbu.

Gól ale nedal, i když k němu byl velmi blízko. Za stavu 1:0 se k němu za šestnáctkou odrazil míč, ale mířená střela placírkou orazítkovala jen břevno opavské branky. „Už jsem utíkal pryč, myslel jsem, že to tam spadne, ale nakonec jsem na sebe naštvaný,“ vyprávěl sebekriticky slovenský legionář. „Přitom střela mi vyšla, zamířil jsem přesně, chybělo opravdu málo,“ litoval Kisel, kterému se v lize zatím podařilo střelecky prosadit jen dvakrát., v loňské sezóně proti Spartě.

Přesto určitě radost měl. „Je strašně důležité, že jsme vstoupili do ligy výhrou. Přesně takový zápas jsem čekal,“ připomněl úpornou obranu Slezanů. „Gól měl přijít dřív, už v prvním poločase. Ale když se po přestávce fantasticky trefil Pavel Kulig, začali jsme produkovat svoji hru. Navíc Opava začala odpadávat fyzicky, my měli naopak sil dost,“ viděl příčiny zlepšeného výkonu ve druhém poločase.

Pořádnou kondici nabrali naši hráči na soustředění ve Francii. „Nejen fyzičku, dalo nám to hodně i po herní stránce. Druholigové francouzské týmy jsou rozhodně na vyšší úrovni než třeba Opava. Fotbal se tam ale hraje hodně od podlahy.“ Tvrdost v zemi mistrů světa a Evropy pocítil na vlastní kůži. „V souboji s Le Havrem jsem dostal pořádnou ránu do břicha. Dlouho jsme s doktorem pořádně nevěděli, co mi vlastně je. Naštěstí se jednalo jen o natažený břišní sval. Musel jsem na týden vysadit z  tréninku. Výpadek ještě pociťuji na kondici, ale zdravotně jsem v pohodě,“ vyprávěl.

I trenéra Petrželu Karol Kisel nedělním výkonem potěšil. „V poháru v Kolíně se mi jeho výkon nezamlouval. I v první půli to s Petroušem na pravé straně moc drbali, ale po změně stran už se mi líbil. Vymýšlel fantastické akce.“

Karol byl potěšen i vítězstvím v anketě na našich stránkách, kde se stal vítězem soutěže o nejhezčího Klokana. „Vím o tom, kluci mě v kabině informovali. Potvrdilo se, že nejen slovenská děvčata jsou krásná…..Vždyť i Čonty se umístil hodně vysoko,ne?,“ smál se. „Ale ta česká se jim vyrovnají, nebojte,“ dodal. Pochlubil se i své přítelkyni, se kterou trávil letošní dovolenou na Ibize. „Byla ráda. Ale důležitější je, abych byl co nejlepší na hřišti,“ zase na chvíli zvážněl.

Mezi nejlepší už určitě patří, snad mu to tam konečně začne i padat. Třeba v příštím kole v Příbrami.