Hurá na Bazaly

Zápas na hřišti Baníku Ostrava začíná v sobotu v 17 hodin.

Hurá na Bazaly

Vítězstvím nad Českými Budějovicemi odčinili Klokani nepovedený první zápas na hřišti soupeře. V sobotu odpoledne je čeká další utkání na venkovním hřišti a rovnou na tom nejvzdálenějším – Bohemka hraje na Bazalech.

Baník Ostrava se nyní zmítá ve vážných problémech. Klub, který v roce 2004 slavil titul, má nyní potíže na hřišti i mimo něj. V poslední sezoně se umístil na 14. místě a v letní pauze tým opustily opory jako Bolf, Neves, či naposledy Hušbauer, který odešel do Sparty. Posily se naopak shánějí za pochodu. Ze zahraničního angažmá se vrátil Václav Svěrkoš, na hostování ze Slavie přišel exklokan Benjamin Vomáčka a čeká se na uzdravení Jankulovského.

Na lavičce začal sezonu Karol Marko, ten byl odvolán už po prvním kole a na jeho místo usedl Pavel Malura. Tomu se zatím ale nepovedlo výsledky zlepšit. Baník ve čtyřech kolech inkasoval patnáct gólů a bez bodu se krčí na dně prvoligové tabulky. Prvním dobrým výsledkem byla až pohárová výhra nad Uničovem.

Klokani vstoupili do sezony podstatně úspěšněji než jejich soupeř. Devět bodů získaných díky třem „domácím“ výhrám je řadí na čtvrté místo tabulky. Nyní se ale tým připravuje na dalšího soupeře. Na Baník se chystá kompletní tým, který trápí jen drobné šrámy z předchozích utkání. Do utkání už se bude moci zapojit i Nicolas Šumský, jehož přestup definitivně potvrdil i argentinský fotbalový svaz. „Baník je pro nás velmi složitý soupeř. Má ve svém středu zkušeného Lukeše se Svěrkošem, takže nás nečeká nic lehkého. Dle mého názoru kádr Baníku neodpovídá jeho tabulkovému postavení. Navíc se nám historicky na Bazalech moc nedaří, takže se s tím budeme snažit něco v sobotu udělat. Máme k soupeři respekt, ale po výhrách v Synot tip aréně si chceme přivézt body i z venkovního zápasu, zvláště, když se nám vystoupení v Jablonci výsledkově nepodařilo. Budeme se soustředit na svou hru a věřím, že v Ostravě uspějeme. Máme informace, že se na Baník chystá velký počet našich fanoušků. Budeme rádi, když nám ke splnění cíle pomohou svými hlasivkami,“ říká k sobotnímu zápasu Pavel Medynský.

V loňské sezoně se mužstva při obou soubojích rozešla smírně. Na podzim v Synot tip aréně se hosté sice ujali vedení, ale za Klokany rychle vyrovnal Kaufman a zápas skončil 1:1. V jarním souboji hráči Bohemians díky pozorné obraně ustáli tlak Baníku a zápas skončil bez branek.

První letošní utkání Bohemky s Ostravou začne tuto sobotu v pět hodin odpoledne na Bazalech. Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit Miroslav Zelinka za asistence pánů Galla a Patáka. Lístky na zápas si za 90 korun můžete až do páteční 17. hodiny koupit ve fanshopu v Ďolíčku. Bohemians ultras zároveň pořádají na zápas vlakový výjezd, který odjíždí z pražského Hlavního nádraží v 10.17. Sraz fanoušků je o hodinu dříve.