Hartig bude hostovat ve Slovanu Bratislava

Útočník Bohemians se do hlavního města Slovenska stěhuje do konce podzimní části.

Hartig bude hostovat ve Slovanu Bratislava

Útočník Bohemians 1905 Lukáš Hartig byl na zbytek podzimní části sezony uvolněn na hostování do Slovanu Bratislava, kde si tak bude moci zahrát znovu nejen slovenskou nejvyšší soutěž, ale i Evropskou ligu, kam se svěřenci Vladimíra Weisse kvalifikovali po vítězném dvojutkání s AS Řím. Hartig se tedy znovu potká s trenérem, který ho vedl v Artmedii Petržalka, za kterou si důrazný útočník zahrál i Ligu mistrů.

Hostování bylo stvrzeno po dohodě obou klubů i po konzultaci s trenérem Bohemians Pavlem Medynským. Při realizování transferu bylo přihlédnuto i k zásluhám Lukáše Hartiga, který je jednou z novodobých ikon klubu a byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem Bohemians minulého desetiletí.

"I když se rozhodnutí o uvolnění Lukáše Hartiga nerodilo lehce zejména ze sportovního a fanouškovského hlediska, vyšli jsme žádosti Slovanu Bratislava vstříc.  Doufáme, že to bude nový impuls zejména pro naše mladé hráče, aby dočasnou absenci Lukáše Hartiga nahradili zvýšeným úsilím a "hartigovskou" bojovností. Hostování Lukáše Hartiga je pro nás zajímavé i z ekonomického hlediska, protože pomohl dořešit část starého dluhu vůči Slovanu Bratislava. Věříme, že se nám podaří získat ještě jednoho útočníka na doplnění mužstva.," uvedl k hostování Hartiga Ladislav Valášek, ředitel Bohemians 1905.

"Jsem rád, že jsem dostal šanci a můžu si zahrát Evropskou ligu. Tím bych chtěl poděkovat i vedení Bohemky, že mě do Slovanu uvolnilo. Hlavně jsem přesvědčen, že kluci na Bohemce budou dál bojovat, aby se v tabulce pohybovali co nejvýše, až se v zimě do Bohemky vrátím," sdělil Hartig ve čtvrtek, když si balil věci na cestu do Bratislavy.