U17 remizovala s Novým Bydžovem

Na vítězství nestačil ani Hniličkův "gól roku".

U17 remizovala s Novým Bydžovem

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a brzy vybídl ke skórování Novotného Lipan, ale hostující brankář dobře zasáhl. V 10. minutě už jsme se radovali. Opět centroval Lipan a do balonu se akrobaticky položil Hnilička, který levou nohou napasíroval balon do šibenice. Dobře jsme kombinovali a drželi hosty před jejich vápnem. V 15. minutě si na hranici pokutového území narazil Novotný s Hniličkou, ale opět jej vychytal gólman Bydžova. Zahrávali jsme i několik nadějných rohů, ale Mládek ani Hnilička své šance neproměnili. A tak přišel trest. Pro přihrávku za naši špatně postavenou obranu vyběhl Semerád, míč neudržel a pro bydžovského Svobodu nebyl problém trefit opuštěnou branku. Po inkasované brance jsme sice dál měli územní převahu, ale do našich obranných řad se vkradla nejistota. To rezultovalo ve 35. minutě ve druhou inkasovanou branku, když Habrun před vápnem ztratil míč, stopeři nevystoupili a Labík trefil přesně k tyči. Těsně před odchodem do kabin mohl vyrovnat Mládek, ale jeho volej po centru Doupovce se jej otřel o levou tyč.

Druhý poločas se výhradně odehrával na polovině hostujícího celku a změnil se v přehlídku zahozených šancí hráčů v zelenobílých dresech. Klokani nehráli špatně, ale neměli štěstí v koncovce. Mezi 45. a 50. minutou dvakrát střílel zpoza vápna nebezpečně Habrun, poprvé dobře zasáhl brankář hostů Strýhal, podruhé ho zachránila branková konstrukce a ani následný závar gólem neskončil. Další dobrou příležitost měl v 61. minutě Mládek, ale opět neuspěl. Vyrovnání tak přišlo v 68. minutě, když hosté odvrátili rohový kop jen k Lipanovi, jehož následný centr propadl až k Lukášovi, který propálil Strýhala. V poslední desetiminutovce jsme ždímali hosty jako citron. Ale když Horký ani Artemuk sami před brankářem neuspěli a řada dalších nebezpečných střel síť nerozvlnila, skončil zápas dělbou bodů. Zelenobílí tak k vítězství nevyužili ani 21 střel a 12 rohových kopů.

Bohemians 1905 – Nový Bydžov 2:2 (1:2)

Branky: 10. Hnilička, 68. Lukáš - 23. Svoboda, 35. Labík.
Bohemians 1905: Semerád - Doupovec (57. Jelínek), Rothe, Svozil (41. Veselý), Lipan - Novotný, Hanek, Habrun - Hnilička (52. Artemuk), Dušek (50. Horký), Mládek (65. Lukáš).