U17: Zmrtvýchvstání v Liberci

Klokani vezou z půdy lídra soutěže bod za remízu 4:4, i když prohrávali již 0:3.

U17: Zmrtvýchvstání v Liberci

Ve čtvrtém kole zajížděli fotbalisté Bohemians 1905 na půdu dosavadního lídra z Liberce. Úvodní minuty přinesly oťukávání z obou stran. Bohužel, v 8. minutě chyboval v rozehrávce Veselý, čehož domácí útočník využil ke vstřelení vedoucí branky. Ta posadila domácí na koně. Dobrým pohybem jak dopředu tak směrem dozadu nás neustále přečíslovali, Klokani navíc často chybovali v rozehrávce, čehož Liberec využil k dalším dvěma slepeným brankám. Ze zápasu jsme naprosto vypadli a ve 20. Minutě jsme prohrávali 0:3. Tento stav platil do 36. minuty. V ní jsme zahrávali rohový kop, míč se odrazil k Pechrovi, který jej uklidil k levé tyči. Od té chvíle se obraz hry rapidně změnil. Domácí znervózněli a náš výkon branka zapůsobila blahodárně. O dvě minuty později jsme rychle zakombinovali středem hřiště, Hanek našel přihrávkou mezi stopery Horkého, který propálil vyběhnuvšího gólmana. Poločas tedy skončil 3:2 ve prospěch Severočechů.

Vstup do druhé části se Klokanům vyvedl náramně. Kracík vybojoval zdánlivě ztracený balon, zakombinoval s Kudrličkou, který odcentroval a na zadní tyči zařídil vyrovnání povedeným volejem Mládek. Zelenobílí tak smazali tříbrankové manko za šest minut. A nemuselo zůstat jen u toho. Hnilička vypálil z 22 metrů, fantastická střela mířila do šibenice, ale liberecký brankář Zoul předvedl parádní zákrok a střelu vytáhl na roh. Pak se ocitl v tisíciprocentní šanci Horký, míč mu naservíroval Kracík, ale vytáhlý útočník Bohemians míč netrefil. A tak udeřilo na druhé straně hned z protiútoku. Domácí pronikli středem naší obrany a strhli opět vedení na svoji stranu. V těchto chvílích utkání gradovalo. Hrálo se nahoru dolu, ale více šancí si vypracovali Vršovičtí, kterých bylo plné hřiště. Liberec se zatáhnul a hráči od Botiče ovládali hru. Dobré střelecké pozice měli Kracík,Hanek a Horký, ale vždy našli jen rukavice připraveného gólmana. Klokani se vyrovnání přeci jen dočkali zásluhou Novotného střely tři minuty před koncem, a tak do Prahy vezou bod s příchutí tří. Po třetím gólu jsme byli zralí na ručník. Domácí hráli velmi dobře, ale pomohl nám gól Pechra, po kterém jsme i my začali předvádět velmi dobrý fotbal a zaslouženě vydolovali bod z téměř již ztraceného duelu.

FC Slovan Liberec – Bohemians 1905 4:4 (3:2)

Branky:
36. Pechr, 38. Horký, 42. Mládek, 77. Novotný
ŽK: Pechr

Bohemians 1905: Semerád - Jelínek (41. Doupovec), Pechr, Veselý (31. Lipan), Kudrlička - Novotný, Lukáš (68. Svozil), Hanek - Mládek (49. Hnilička), Horký, Artemuk (36. Kracík).