Bohemka prohrála v Hradci

Votroci se proti Klokanům po čtyřech zápasech radovali z gólu i výhry.

Bohemka prohrála v Hradci

V sedmém kole Gambrinus ligy zavítali Klokani do Hradce Králové, kde je přivítali místní Votroci. Pavel Medynský pro utkání nemohl počítat s vykartovaným Michaelem Žižkou, ani zraněným Markem Niklem. Poprvé v základní sestavě naopak nastoupil Nicolas Šumský.

Nad prvními minutami utkání i nebe zaplakalo a kdo z necelých pěti tisícovek diváků mohl, schoval se pod střechu. Hra samotná toho mnoho nenabízela. První střelu na branku měl až v 17. minutě na svědomí Martin Nešpor, jehož hlavičku po centru Šumského ale vytěsnil Lindr na roh.

Za domácí byl aktivní hlavně záložník Malinský. Několik jeho centrů obrana Klokanů odvrátila, ale po půl hodině už se Hradec dočkal. Po standardní situaci se k míči na pravé straně dostal Malinský, prudkým nástřelem před branku trefil Dvořáka a Votroci šli do vedení.

Za Bohemians mohl odpovědět Škoda, který ale v dobré pozici ve vápně míč netrefil podle svých představ a nakonec mohli být Klokani rádi, že do kabin nešli s větším mankem – těsně před koncem prvního poločasu se sám na brankáře mířil Malinský, ale Sňozík ho vychytal.

Co Hradci nevyšlo na konci první půle, povedlo se na začátku druhé. V 51. minutě se k míči dostal Klapka, prošel otevřenou obranou Bohemky a tvrdou střelou zvýšil na 2:0.

Při vědomí dvoubrankového náskoku se domácí soustředili na jeho bránění a když už někdo v bílém zahrozil, byl to Fischer střelou z dálky. Pavel Medynský se pokusil oživit hru nasazením Bálka a Budínského, ale když už se Bálek dostal s míčem do pokutového území, váhal tak dlouho, až prováhal. V náznaku šance byl i Škoda, jehož tečovaná střela jen těsně přeletěla Lindrovu branku.

V závěru hrozili Klokani hlavně z množství rohových kopů. Lindr však hlavičku Budínského vytáhl a Škoda, taktéž hlavou, mířil těsně nad. Bohemka tak prohrála v Hradci 0:2.