Hradec víc chtěl

Trenéři Kotal a Medynský hodnotí nedělní zápas.

Hradec víc chtěl

Pro tým Hradce Králové byl zápas vzhledem k předchozím zápasům Votroků klíčový. Uvědomoval si to i trenér domácích Václav Kotal. „Bylo jasné, že nás čeká těžké utkání. Zvláště v situaci, kdy jsme čtyři zápasy nevstřelili gól. V prvním poločase měla Bohemka mírnou převahu, ale my jsme dokázali skórovat. Na potvrzení jsme si počkali do druhého poločasu a pak jsme už hráli ze zajištěné obrany. Bohemka je nepříjemný soupeř a jsem rád, že se nám podařilo udržet vítězství i nulu,“ zhodnotil Kotal, který vyzdvihl debutujícího útočníka Malinského. „Chvíli byl nervózní, ale pak svou dravostí a aktivitou dělal Bohemce problémy. Jen je škoda, že se mu nepodařilo vstřelit branku.“

Vedení Hradce chystalo změny, pokud by mu zápas výsledkově nevyšel, Kotal si však žádný strach nepřipouštěl. „Já jsem tak starej, že už se s tím dokážu vyrovnat. Myslím, že největší dárek si dali sami kluci, kteří se přesvědčili, že jde vyhrát i nad takhle těžkým soupeřem,“ konstatoval hradecký trenér.

Pavel Medynský tak spokojený být nemohl. „První poločas byl sice vyrovnaný, ale díky naší chybě šel Hradec do vedení. Sice jsme byli aktivní, ale vůbec se nám nedařily centry do pokutového území. Nedostali jsme do hry naše útočníky. Ve druhém poločase byl zlomovým momentem druhý gól, kdy to Klapka vyřešil „ligově“. Na konci jsme se sice dostali po centrech a rohových kopech k pár závarům, byla tam výborná hlavička Budínského, ale to je asi všechno. Hradec dneska víc chtěl a tak zaslouženě vyhrál,“ přiznal trenér Bohemians.

Pozornost médií stále přitahují výkony mladíků ve středu zálohy Bohemky. „U mladých hráčů to je vždycky tak, že výkony kolísají“ říká k tomu Medynský. „Šumskému bude osmnáct let, má za sebou 50 ligových minut, takže je hodně brzo, aby tvořil hru ligového mužstva. Budínský odehrál čtyři zápasy. Vemte si, že ještě před půl rokem hrál divizi a pomáhal dorostu. Jsou to kluci do budoucna a i teď se prezentují celkem solidní hrou. Podle mě to žádný velký propadák není,“ uzavřel své vystoupení na tiskové konferenci trenér Bohemians Pavel Medynský.