Dělba bodů s Libercem

Po gólech Borka a Rabušice skončil zápas 1:1.

Dělba bodů s Libercem

V osmém kole Gambrinus ligy přívítali Klokani v Synot tip aréně Slovan Liberec. Trenér Pavel Medynský již mohl počítat Michaelem Žižkou, který se vrátil po karetním trestu, na marodce ale zůstává Marek Nikl, takže stoperská dvojice nastoupila ve složení Lukáš – Cseh.

První minuty zápasu se odehrávaly bez větších šancí a vlastně z první pořádné příležitosti byl gól Bohemky. Nicolas Šumský z rohového kopu posadil míč na hlavu Tomáše Borka, který poslal míč mimo dosah brankáře Bičíka a Bohemku do vedení.

Liberec byl při tvoření hry aktivnější, ale dlouho se nedostával do zakončení, až po půl hodině hry udeřil ze standardní situace, když po Štajnerové trestném kopu prolétl míč celým pokutovým územím až k Rabušicovi, který zblízka neměl problém vyrovnat.

V následujících minutách byla hra hodně nervózní a rozhodčí Drahoslav Drábek rozdal několika hráčům v zeleném žluté karty. Když už si Klokani připsali střelecký pokus, bylo to ze střední a delší vzdálenosti. Nešporův pokus mířil hodně mimo, Škodovu střelu Bičík zneškodnil. Největší šanci Bohemky měl na konci prvního poločasu Moravec, který si naběhl na Škodovu přihrávku a pěkně protáhl brankáře Liberce. U odraženého míče sice byl první Nešpor, ale proti byl pomezní rozhodčí a tak první půle skončila 1:1.

Druhá půle začala velkou šancí Bohemky. Po Moravcově přihrávce do křídla poslal Nešpor krásný centr do pokutového území, ale Škoda na míč o centimetry nedosáhl a odstartoval přehlídku velkých šancí.

Po hodině hry měli v krátké době velké šance Nešpor, Moravec i Škoda, ale první jmenovaný svou střelou jen pěkně protáhl Bičíka, druhý v dobré pozici zamířil mimo a Škoda rozvlnil postranní síť. Hosté kontrovali krásnou střelou Rilkeho, který trefil vzdálenější tyč.

Největší šanci zápasu měli Škoda a Kraják. Po Budínského centru nastřelil vytáhlý útočník Bohemky sám před brankou tyč, míč se odrazil ke Krajákovi, který trefil na zemi ležícího Bičíka. Poslední šancí byla střela Nezmara, kterou ale pokryl Radek Sňozík.

Bohemka tak remizovala s Libercem a posunula se na páté místo tabulky.