Zápas se musel líbit, shodli se trenéři

Pánové Medynský a Šilhavý hodnotí zápas Bohemky s Libercem.

Utkání Bohemky s Libercem se díky osmi uděleným žlutým kartám zapsalo mezi ty nejostřejší v letošní sezoně. Na pozápasové tiskové konferenci už ale vládla přátelská atmosféra.

„Lidé na stadionu nebo u obrazovek si přišli na své“ konstatoval trenér Liberce Jaroslav Šilhavý. „Bylo vidět, že ani jedno mužstvo nechce jen jeden bod, ale všechny tři a povést se to mohlo oběma. Bohemka měla velikou šanci Krajákem a Škodou, Rilkemu zase vytáhl Sňozík střelu ze šibenice. Soupeř na nás byl dnes velmi dobře připravený a svým způsobem hry nám to velmi znesnadnil, bod je z mého pohledu dobrý,“ prohlásil Šilhavý, který nechal pouze na lavičce náhradníků sedět kanonýra Jana Nezmara. „Je to povoláním útočník, vždyť dal sto ligových gólů, a po uzdravení Keliče ho zase budeme využívat na postu útočníka. Honza je profík, takže když je třeba, pomáhá vzadu i z lavičky,“ vysvětluje trenér Liberce.

Trenéru Bohemians Pavlovi Medynskému se zápase také líbil. „Bylo tam nasazení, gólové akce a emoce, které k fotbalu patří. Na to lidi budou chodit. Obě mužstva se snažila, dala po gólu, takže remíza je asi spravedlivá,“ řekl lodivod Klokanů, který se zastavil i u výkonu rozhodčího. „Neberte to jako kritiku – odpískal solidní zápas, ale kdyby to chtěl malinko nechat hrát, tak myslím, že tam žádné likvidační zákroky ani z jedné strany nebyly. Bylo to tělo na tělo a ostřejší, ale bez úmyslu zranit,“ řekl Medynský.

Nasazení, ve kterém se zápas odehrál bylo asi největším tématem setkání s novináři. „Kdyby vám Breznaník ukázal nohy, má je červené odshora až dolů,“ postěžoval si trenér Liberce. „Štajner byl asi taky trošku frustrovaný, když zajel do Jindřiška,“ kontroval Medynský „ale takhle se fotbal hraje, mám ho tak rád a říkám hráčům, aby hráli tvrdě a zepředu. Soupeř to vidí, může nadskočit a když tam ty nohy nechá, je to jeho problém. U všeho byl míč, nikdo nikoho nesestřelil zezadu,“ vysvětlil na závěr tiskové konference trenér Bohemians 1905 Pavel Medynský.