Klokany čeká derby se Žižkovem

Zápas s Viktorií Žižkov se hraje v sobotu od půl osmé.

Klokany čeká derby se Žižkovem

V devátém kole Gambrinus ligy čeká Klokany již podruhé v této sezoně soupeř z Prahy. Po vítězství nad Slavií z úvodu sezony tentokrát Bohemka zavítá na hřiště Viktorie Žižkov.

Viktoriáni se v loňské sezoně i přes ekonomické problémy vrátili mezi ligovou elitu, kádr však opustil střelec šestnácti druholigových gólů Markovič zamířivší do konkurenční Dukly. I přes námluvy se zahraničními kluby naopak zůstal brankář mládežnických reprezentací Tomáš Vaclík. Posilami pro novou sezonu pak jsou hráči jako Kalivoda, Mach, Folprecht nebo Nestorovski.

I takto posílen se ale tým trenéra Pulpita pohybuje ve spodních patrech tabulky a zatím má pouze čtyři body za výhru nad Duklou a remízu s Olomoucí. V posledních třech kolech vyšel bodově naprázdno a proti Bohemce bude navíc chybět stoper Bodeček, který v minulém kole v Jablonci dostal červenou kartu. Na jeho místo ve stoperské dvojici se v sobotu nejspíš ze záložní řady zasune Kevin Lafrance.

Bohemka se na zápas pod televizní věží před televizními kamerami pečlivě připravuje a kvůli pozdějšímu výkopu trénuje v těchto dnech v Ďolíčku ve večerních hodinách pod umělým osvětlením. „Poslední venkovní zápas v Hradci se nám výsledkově ani výkonem nepovedl, ale na zápas na Žižkově se připravujeme jako na domácí zápas. Chápu, že fanoušci nechodí do Edenu, v Ďolíčku to nejde, tak doufám, že nám v pražském derby na Žižkově vytvoří domácí atmosféru. Televize a umělé osvětlení kluky motivuje, takže myslím, že si diváci přijdou na své,“ říká trenér Klokanů Pavel Medynský. Ten bude mít k dispozici stejné hráče, jako na zápas s Libercem - na marodce je pořád trojice Kaufman, Kraus a Nikl.

V první lize se spolu oba týmy naposledy utkaly před čtyřmi lety. V Ďolíčku tehdy Klokani díky dvěma gólům v posledních deseti minutách vybojovali remízu 2:2, v jarním utkání na Žižkově se z vítězství 2:1 radovali domácí. Červenobílí byli Bohemce soupeřem i na turnaji v Žirovnici před touto sezonou, kde si Klokani připsali výhru 4:2.

Zápas se pod dohledem rozhodčích Adámka, Lhotáka a Zemana nebude hrát v dopoledních hodinách, jak je na Žižkově tradicí, ale v sobotu od půl osmé večer, neboť si ho pro svůj přenos vybral televizní kanál Sport 2. Vstupenky za 140 korun jsou pro fanoušky Bohemky k dostání ve fanshopu v Ďolíčku. Vedení Žižkova zároveň žádá fanoušky, aby se na utkání dostavili s dostatečným časovým předstihem.