Tři body od televizní věže

Bohemka vyhrála na Žižkově 1:0.

Tři body od televizní věže

V devátém kole čekalo Klokany další pražské derby. Pod televizní věží a před televizními kamerami se utkali s Viktorií Žižkov.

Trenér Pavel Medynský pořád nemohl do stoperské dvojice počítat s Markem Niklem a oproti zápasu s Libercem udělal i změnu ve středu zálohy, když se do základní sestavy vrátil Lukáš Budínský.

Od první minuty měla Bohemka převahu nejen v hledišti, ale i na hřišti. Hned ve druhé minutě se do Jindřiškova centru hlavou opřel Milan Škoda, ale jeho pokus lízl pouze břevno branky Tomáše Vaclíka. Další velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Budínský dvakrát střílel těsně vedle žižkovské branky. Nešpor šel zase z protiútoku sám na Vaclíka a zazvonil na tyčku.

Za Viktoriány byl v prvním poločase nebezpečný hlavně Folprecht. Jeho první pokus z hranice velkého vápna ještě Radek Sňozík zlikvidoval bez problémů, ve své druhé příležitosti se ale řítil sám na brankáře Bohemky, který ho ale parádně vychytal. První poločas tak i přes množství šancí skončil bez branek.

Druhý poločas začal, stejně jako první, obrovskou šancí Bohemky. Škodovu střelu Vaclík vychytal a nad vyrazil i Nešporovu dorážku z bezprostřední blízkosti. Další šanci měl po hodině hry opět Škoda, který další hlavičkou donutil Vaclíka k akrobatickému zákroku. Z žižkovských akcí byla nebezpečná hlavička Zapalače, která skončila těsně vedle Sňozíkovy branky.

Rozhodnutí přišlo 10 minut před koncem. Šumského přímý kop žižkovská obrana odvrátila, ale na Bartkovo vrácení si naskočil Škoda, na jehož hlavičku Vaclík nedosáhl a Bohemka vedla 1:0.

Největší šanci na vyrovnání měla Viktorka po rohovém kopu v závěru zápasu. Sňozík ale proti Šťastného hlavičce svůj tým podržel a Klokani si tak připsali vítězství 1:0.