U17 zvítězila 3:1 v Jablonci

Klokani otočili stav dvěma brankami Lukáše a Horkého.

U17 zvítězila 3:1 v Jablonci

Klokani zajížděli v dalším utkání do Tanvaldu, kde na ně čekal soupěř v podobě druhého týmu ligy starších žáků, kterým byl před více než rokem Jablonec. V Tanvaldu se odehrál málo vídaný začátek. Nepovedenou rozehrávku Svozila hasil faulem v pokutovém území Habrun a v 7. vteřině se pískal pokutový kop. Míč si postavil Rozkovec a s přehledem poslal domácí do vedení. Chvíli trvalo, než se Klokani vzpamatovali a Jablonec dvakrát nebezpečně zahrozil, gólové šance to však nebyly. Vršovičtí se dokázali oklepat a zejména ve středu pole začali svého soupeře přehrávat. Velkým problémem se stal přechod přes vysunutou obrannou linii domácích, kteří se nás neustále snažili vystavovat do ofsajdu, což se jim někdy i s přispěním pomezního dařilo. Nebezpečná tak byla až střela Novotného, kterou však zlikvidoval Šindelář v jablonecké brance. Šanci na vyrovnání měli Klokani i po souboji Horkého se Šindelářem, ale míč do opuštěné svatyně nedopravili. Domácí měli obrovskou příležitost po rohu, kdy na malém vápně hlavičkoval zcela osamocený hráč nad Dočekalovu branku. Srovnání skóre se Klokani dočkali těsně před odchodem do šaten. Po autovém vhazování našel centrující Novotný Horkého, který hlavou překonal Šindeláře.

Začátek první půle nám přinesl starost, začátek té druhé pro změnu radost. Hned ve 41. minutě si Lukáš na hranici šestnáctky při jedné z mnoha krásných kombinací narazil s Horkým a křížnou střelou rozvlnil síť. A za chvíli bylo ještě veseleji, když v hlavní roli byl opět Jirka Lukáš, jehož “centr“ skončil v šibenici jablonecké branky. K vidění byl svižný fotbal s útočnou snahou obou mužstev. Nám výborně pracovala obrana v čele s bezchybným Rothe, a tak se i přes snahu domácích šance rodily spíše na druhé straně. Dvakrát během pár okamžiků stál tváří v tvář Šindelářovi Lukáš, ale hattrick odmítl a nechal vyniknout domácího gólmana. Až v závěrečné desetiminutovce byl Jablonec blízko korekci výsledku. Nejprve dvěma zákroky za sebou vyřešil závar ve vápně vynikající Dočekal, aby pak domácí útočník po trestném kopu hlavou mířil ve vyložené pozici nad. Definitivní rozhodnutí měl na hlavě Svozil, ale roh Hanka mezi tři tyče neusměrnil. Poté se prohnal domácí obranou Artemuk, naservíroval Hankovi, ale ten odkrytou branku slabší pravou nohou netrefil. To Klokany ale mrzet nemuselo, protože brzy přišel závěrečný hvizd rozhodčího Martínka. Dnes jsme předvedli bojovný výkon a celý tým zápas oddřel. Jako například Jan Doupovec, který i přes zdravotní problémy odehrál celý zápas a na pravém beku odvedl mnoho důležité práce pro tým.

FK Baumit Jablonec – Bohemians 1905 1:3 (1:1)
Branky:
1. Rozkovec z pen. - 37. Horký, 41. a 44. Lukáš.
ŽK: Hnilička, Novotný.
Bohemians 1905: Dočekal - Doupovec, Rothe, Svozil, Kudrlička - Novotný (55. Artemuk), Habrun, Hanek - Hnilička (41. Kostka), Horký (75. Tikhonov), Lukáš (70. Lipan).