Martin Nešpor: Reprezentaci si užívám

Rozhovor s útočníkem reprezentační jedenadvacítky.

Martine, odehrál jsi kvalifikační zápas proti Walesu, na hřišti jsi pobyl 68 minut. Jak hodnotíš svůj výkon?
Můj výkon by měl spíš hodnotit trenér, ne já. Myslím si však, že jsem zápas odmakal, chodil jsem do soubojů a zaměstnával obranu. O poločase jsem myslel, že zkolabuju, protože jsem přijel na sraz nemocný a na soustředění v Břízkách jsem propotil několikrát postel. Ve druhém poločase jsem měl velkou šanci, Láďa Krejčí zatáhnul po lajně balón a přihrál mi to pod sebe na penaltu. Placírkou jsem střílel k tyčce, ale vracející se stoper odkopnul na brankové čáře balón do bezpečí, škoda. Osobně jsem si celé působení moc užil a vážím si toho!

Jaký byl celkový program od prvního až do posledního dne?

Kluci byli v Jablonci už od úterý, já jsem dorazil ve čtvrtek, v pátek jsme odehráli zápas s Jabloncem. V sobotu výklus, já netrénoval a ležel na pokoji, v neděli trénink a odjezd na letiště. Přiletěli jsme pozdě večer, protože jsme nejdříve letěli do Franfurktu a potom do Manchesteru. V pondělí byl předzápasový trénink a v úterý zapas. Vraceli jsme se ve středu.

Co jsi říkal na hru Walesu a jak na tebe zapůsobil fotbal na ostrovech?
Velšané hráli typickou britskou hru. Stálo proti nám jedenáct buldoků. Všichni byli důrazní, agresivní, nic nevypustili, prostě jízda po zadku, když to tak řeknu. Jinak fotbal na ostrovech je mi sympatický, nejradši bych tam zůstal, hrál tam a naučil se pořádně anglicky.

Jaká je parta v reprezentačním výběru?
Kluci byli super, s některými se znám, tak to bylo v pohodě. Výborný byl i realizační tým. Od trenéra až po kustoda, všichni super lidi.

S kým jsi byl na pokoji a s kým ses nejvíc bavil?
Na pokoji v Břízkách jsem byl sám, abych někoho nenakazil, a ve Walesu jsem byl s Honzou Navrátilem z Olomouce. Musel jsem ho vždy budit, protože měl tendence zaspávat. Nejvíc jsem se bavil právě s ním, s Márou Hanouskem z Dukly a Láďou Krejčím ze Sparty.

V listopadu hraje reprezentace do 21 let v Arménii, jak vidíš šanci se tam dostat?
Vidím, nevidím. Já jsem si užil hrozně ten Wales a jsem za to rád, že se mi naskytla příležitost obléknout reprezentační dres. Samozřejmě, znovu bych se chtěl podívat do reprezentace, ale to závisí na mých výkonech a na trenérovi Dovalilovi. Ale pro jistotu si půjdu udělat pas, protože ho mám prošlý a uvidím, jak se situace vyvrbí. (smích) Reprezentační sraz je za mnou, teď mě čeká Dukla, to je jediné, na co se nyní soustředím. A pak taky ještě na kluky z bohemácké sedmnáctky, kde dělám asistenta trenéra.

Jakub Dovalil k výkonu Martina Nešpora ve Walesu: "Myslím, že se povedlo zařazení Nešpora, který má z Bohemky důraz a agresivitu v krvi. To utkání zvládl velice dobře a obránce soupeře víceméně přehrál."