Bezbrankové pražské derby

Bojovné utkání s Duklou skončilo 0:0.

Bezbrankové pražské derby

První desítku zápasů nového ročníku Gambrinus ligy završila Bohemka dalším pražským derby, tentokrát s Duklou. Trenér Pavel Medynský musel řešit další zranění v kádru Klokanů, když na marodce přibyli Janové Moravec a Růžička. Kvůli karetnímu trestu navíc nemohl nastoupit Milan Škoda.

Množství absencí se podepsalo na opatrném začátku utkání, kdy se dlouho čekalo na první větší šanci. Až po dvaceti minutách hry se zítřejší oslavenec Radek Sňozík musel vytáhnout proti šanci Pázlera. Za Bohemku odpověděl David Bartek, který se z hranice vápna tvrdě opřel do odraženého centru a pěkně protáhl brankáře Radu.

V dalších velkých šancích se ocitli Markovič a Michálek, společným jmenovatelem jejich střel ale byla slabá razance a brankáři s nimi neměli problém. První poločas tak skončil bez branek.

První šanci druhého poločasu měl Jindřišek, který z přímého kopu pálil těsně vedle. Poté na dlouhé minuty převzala útočnou iniciativu Dukla, která se mohla dostat do vedení po jedné ze dvou obrovských šancí Bergera okolo padesáté minuty. Syn slavného otce ale žádný ze dvou obrovských závarů před Sňozíkovou brankou pořádně nezakončil. Bohemka své největší šance měla po odražených míčích. Po hodině hry jeden z nich zakončil Borek, ale Rada byl připraven. Další střela Budínského pak skončila nad. Střídající Vladimír Bálek pak Nešporův centr v poslední zajímavé akci Bohemians zakončil hlavou vedle.

Hráči Dukly měli po celý zápas míč častěji na kopačkách, ale obrana Klokanů byla pozorná a ze zbytku zápasu stojí za zmínku už jen zajímavá střela Hanouska, která se zatočila těsně nad. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou a Bohemka se propadla o skóre na páté místo prvoligové tabulky.