U17 zvlálcovala Chrudim

Klokani zvítězili přesvědčivě 6:0.

U17 zvlálcovala Chrudim

Klokani využili odpoledního termínu utkání, a tak pro ně příprava začala již videorozborem a společným obědem. Krátce po čtvrt na dvě začalo na stadionu Loko Vršovice utkání s Chrudimí. Východočeši vsadili od začátku na vysunuté napadání, s čímž si zeleno-bílí se střídavými úspěchy dokázali poradit. Nejpatrnější to bylo poprvé v 7. minutě, a stálo to za to. Po kombinaci na levé straně se prohnal hostující obranou Artemuk a zastavil jej až faul v pokutovém území. Následný pokutový kop neproměnil Horký, jehož střela šla vysoko nad. Chrudim dál aktivně napadala a znepříjemňovala nám rozehrávku, ve které chyběla, i vzhledem k nepříliš kvalitnímu terénu, větší kvalita. V 15. minutě hosté stříleli z hranice pokutového území, ale Kondelík byl připraven. V 19. minutě se uvolnil Artemuk, jeho střelu hostující obrana zblokovala, míč se dostal k Hniličkovi, který už neměl problém trefit odkrytou branku. Za čtyři minuty předvedl Artemuk parádní individuální akci, na jejímž konci byla dělovka z hranice vápna přesně k tyči - 2:0. Branky otupily aktivitu Chrudimi v napadání a naopak vnesly klid na naše kopačky. Dobrou příležitost měl Habrun, jenže minul branku. Pak to zkoušel z úhlu Novotný, ale hostující gólman vyrazil na roh. Po něm nebezpečně hlavičkoval Rothe, míč však skončil mimo tři tyče. Hosté zahrozili ve 30. minutě, ale nakonec jsme nebezpečí zažehnali a Kondelík nemusel ani zasahovat. O pět minut později zahrávala Chrudim trestný kop z hranice vápna, Kondelík přesto mohl být opět v klidu, jelikož střelu zablokoval Rothe.

Hned po návratu z kabin přišel závar před naší brankou, který i za cenu tvrdého střetu úspěšně vyřešil Kondelík. Jinak ale Chrudim odpadla, začínali jsme mít čím dál více prostoru pro kombinaci a ovládli dění na hřišti. Ve 44. minutě vymotal obránce Novotný, předložil tutovku Hankovi, ale ten trefil jen brankáře. Poté jsme rychle rozehráli přímý kop, Novotný ale opět nechal vyniknout gólmana hostů. Další možnost měl Kostka, po krásném pasu Lukáše přehodil brankáře, jenže míč skončil vedle tyče. V 53. minutě už Chrudim inkasovala, když po sérii zmatků v pokutovém území dopravil míč do sítě Kostka. Hrálo se prakticky na jednu bránu a i když náš výkon měl řadu nedostatků, tak Chrudim už moc odpor nekladla. Dvakrát se do dobré příležitosti řítil Lukáš, ale špatné převzetí jej o šance připravilo. Pak se opět předvedl aktivní Novotný, poslal míč napříč vápnem, Lukáš však zakončil slabě. Branky jsme si tak schovali na závěrečnou dvanáctiminutovku. Nejprve se hlavou po centru Hanka prosadil podruhé v zápase Kostka. Poté přišly chvíle střídajícího Tikhonova. V 71. minutě se prosadil nadvakrát po rohovém kopu Hanka, aby pak minutu před koncem uzavřel skóre parádní hlavičkou po neméně povedeném centru Kudrličky.

Bohemians 1905 – MFK Chrudim 6:0 (2:0)

Branky:
19. Hnilička (Artemuk), 23. Artemuk, 53. Kostka (Lukáš), 68. Kostka (Hanek), 71.Tikhonov (Hanek), 79. Tikhonov (Kudrlička).

Bohemians 1905: Kondelík - Doupovec, Rothe, Dušek, Lipan - Novotný, Habrun (61. Tikhonov), Hanek - Hnilička (69. Kudrlička), Horký (41. Kostka), Artemuk (35. Lukáš).