Udrží Klokani páté místo?

Mladá Boleslav bude hostit boj sousedů v tabulce.

Udrží Klokani páté místo?

První třetina Gambrinus ligy se Bohemce vydařila skvěle, hřeje se na pátém místě tabulky, jen o skóre za třetím Libercem. Hned v následujícím kole však Klokani budou muset svou pozici hájit proti velmi těžkému soupeři – pojedou na půdu šesté Mladé Boleslavi.

Nejdůležitější změnou u Středočechů před novou sezonou byl příchod trenéra Koubka. Pod taktovkou nového šéfa na lavičce zatím ale modrobílí podávají nevyrovnané výkony. Dokáží vyhrát v Teplicích, ale také doma dostat čtyři góly od Liberce nebo prohrát v Příbrami. Poslední tři zápasy ale nepoznali hořkost porážky a po poslední remíze v Olomouci jsou s šestnácti body šestí, těsně za Bohemkou. Největší hrozbou pro zadní řady Klokanů se zdá být mládežnický reprezentant Jan Chramosta, který v dosavadním průběhu soutěže nastřílel již pět branek a je druhý v tabulce střelců.

Největší posilou hráčského kádru boleslavských je z pohledu fanouška Bohemians bezpochyby Jan Štohanzl, který v létě přišel právě z Vršovic, a kterého si v jeho novém působišti velmi dobře pamatují. Krajní záložník je ale také jedinou výraznější absencí Středočechů pro nadcházející zápas, když bude stát kvůli čtyřem žlutým kartám.

Trenér Bohemians Pavel Medynský v kdysi ještě druholigové Boleslavi působil jako hráč, netrpí ale přehnaným sentimentem. „Bylo to na sklonku mé kariéry. Měli jsme kvalitní zázemí a byla tam dobrá parta, takže vzpomínám rád, ale v neděli uděláme vše, abychom nabyli zpět body ztracené v zápase s Duklou. Boleslav má kádr na to, aby pravidelně hrála evropské poháry, my se ale na zápas s ní dokážeme zkoncentrovat a namotivovat,“ říká lodivod Klokanů, který řeší stále početnější marodku. K Niklovi, Kaufmanovi, Moravcovi a Růžičkovi se totiž v seznamu absentujících hráčů připojil i Michael Žižka. Nastoupit naopak již může Milan Škoda, který si proti Dukle odseděl trest za žluté karty. 

S výjimkou jednoho poločasu se Klokanům proti Boleslavi v posledních letech daří. Před více než dvěma lety zde vyhrála Bohemka 1:0 gólem Jana Štohanzla přes půl hřiště, v odvetě na Strahově pak Klokani zvítězili 2:0 po gólech Kaufmana a Škody. V loňské sezoně se dvěma góly ve městě aut zaskvěl Lukáš Hartig, soupeř však ve druhém poločase vývoj zápasu otočil a v nastaveném čase z penalty rozhodl Řezníček o výhře modrobílých 3:2. Na jaře pak dvěma góly Nešpora a jedním Škody zvítězili Klokani 3:1.

Zápas začíná v neděli od pěti hodin na stadionu v Mladé Boleslavi a řídit ho bude trojice rozhodčích Kovařík, Kordula a Bajer. Lístky za 120 korun si můžete již nyní koupit ve fanshopu v Ďolíčku bez nutnosti předkládat doklad totožnosti.