Klokani opouští pátou příčku

Bohemians podlehli Boleslavi 0:2.

Klokani opouští pátou příčku

V jedenáctém kole Gambrinus ligy zavítali Klokani na hřiště svého souseda v tabulce do Mladé Boleslavi. V týdnu trápila Pavla Medynského rozsáhlá marodka, ale Michael Žižka i Jan Moravec nakonec oproti předpokladům v základní sestavě nastoupili, stejně jako Milan Škoda, který si v minulém zápase odpykal jednozápasový trest.

Domácí nastoupili do zápasu mnohem aktivněji a únikem Zahustela s Chramostou měli první velkou šanci. Skvělým zákrokem se ale předvedl Pavel Lukáš. Klokani odpověděli pokusem Milana Škody, který po deseti minutách hlavičkoval z Žižkova centru těsně vedle. I tak se ale Boleslavští dostali do vedení ještě v první čtvrthodině. Kuličův centr prodloužil Bulut až na hlavu Zahustela, který zblízka poslal domácí do vedení.

Ve velké šanci na vyrovnání se po půlhodině ocitnul David Bartek, který z úhlu postupoval vstříc domácí brance, na jeho nástřel ale před brankou nikdo nedosáhl a do konce poločasu pak měli velké šance jen modrobílí. V posledních pěti minutách nejdřív Sňozík vytěsnil dalekonosnou Šírlovu střelu nad, o dvě minuty později pak osamocený Rolko hlavičkoval těsně vedle.

V druhém poločase se na první velkou šanci čekalo dlouhých patnáct minut, než se Kuličův centr dostal k Johanovi, který ale trefil zelenou zeď před sebou. Velmi diskutabilní moment ale přišel o čtyři minuty později. Škoda vybojoval míč pro Bartka, ten předložil Nešporovi, který po uvolnění napálil břevno. Od horní tyčky buď těsně za brankovou čáru nebo na ni, rozhodčí Kovařík ale gól neuznal.

Další šanci na vyrovnání měla Bohemka v 70. minutě, když čerstvý Bálek našel ve vápně Škodu, jeho krkolomné zpracování ale rozhodčí vyhodnotil jako hraní rukou. Boleslav byla bohužel produktivnější. Deset minut před koncem po Kuličově akci nebyli zelení obránci schopní odkopnout míč do bezpečí, ten se dostal k úplně volnému Procházkovi a Radek Sňozík už se jen díval, jak domácí záložník pojišťuje boleslavské vedení.

V poslední minutách se i přes velkou snahu Klokani do žádné větší šance nedostali a po prohře 0:2 přepustili vítězům páté místo v tabulce.