Rozhodující okamžik utkání? Nešporův (ne)gól

Situace ze 62. minuty zvedla vlnu emocí.

Rozhodující okamžik utkání? Nešporův (ne)gól

Běžela 62. minuta utkání mezi Mladou Boleslaví a Bohemians 1905 a domácí Středočeši si to zdánlivě v pohodě štrádovali za vítězstvím. V tom však Milan Škoda vybojoval balon, posunul ho Davidu Bartkovi, který do kombinace zapojil Martina Nešpora. Útočník Bohemians se na hranici pokutového území skvěle uvolnil a parádní střelou rozezvučel tyče Millerovy branky. Potud je vše v pořádku, dál se však nikdo ze zainteresovaných neshodne, zda míč po odrazu od břevna skončil za brankovou čárou. "Byla to velká rychlost, než jsem se stačil zvednout ze země, už balon letěl pryč, takže nemůžu posoudit, zda šlo o gólovou střelu," nerozčísnul spornou situace hráč, který měl k celé situaci nejblíže, brankář Boleslavi Miroslav Miller.

"Já osobně si myslím, že to gól byl, ale rozhodčí to posoudil jinak. Je to škoda, protože branka by pomohla týmu i mně osobně. A jestli se přikláním k zavedení videa do fotbalu? Dodnes jsem neměl úplně jednoznačný názor, ale myslím, že by video fotbalu pomohlo při podobných situacích. Vždyť o co jde? Trvalo by to maximálně minutu a bylo by jasné, zda se o gól jednalo. Takhle s hráči mohou cloumat emoce a ve finále to ovlivní celý zápas, protože věřím, že bychom ho v Boleslavi už neztratili," sdělil autor sporné střely Martin Nešpor.

"Rozhodčí říkali, že neví, jestli to byl gól, prý to zjistíme z Dohrána. Tak nevím, co si o tom mám myslet," dodal lodivod vršovického celku Pavel Medynský. Nestranným zůstal trenér domácího celku Miroslav Koubek. "Mám to z lavičky třicet metrů, nic ze situace jsem neviděl."

Mimochodem, záběry ze zmiňovaného pořadu České televize pravdu také neodhalily...