U17 remizovala na Meteoru

Za husté mlhy se hrálo bez branek.

U17 remizovala na Meteoru

Zápas na Meteoru se odehrál na UMT minimálních rozměrů a zejména v prvním poločase za velmi husté mlhy. I to byly důvody, že nebyl k vidění příliš pohledný fotbal. Nemoci a zranění byly navíc příčinou, že jsme ke střetnutí s Meteorem měli k dispozici pouze 14 hráčů. Po úvodních minutách, kdy se kromě častých soubojů nic důležitého neudálo, jsme přebrali iniciativu a snažili se prokousat domácí obranou. První nebezpečnou situací byla skrumáž před brankou Meteoru, ale Kracík se nezorientoval dobře. Pak byl důrazný v souboji s vyběhnuvším gólmanem Hnilička, míč směřoval do branky, ale obrana jej stačila odklidit do bezpečí. Domácí se nás často snažili vystavit do ofsajdu, ale proti Kostkovi past sklapla na prázdno, ten sám před brankářem ještě posouval Horkému, který trefil jen přesouvajícího se gólmana Provazníka. Další možnost měl Kracík, jenže jeho střela našla jen rukavice připraveného brankáře. Meteor se snažil hrozit ze standardních situací, když po každém faulu letěl míč do našeho vápna ze kteréhokoli místa hřiště. Všechny tyto pokusy jsme přežili bez úhony. Ne tak situaci z 36. minuty, kdy se při odkopu míče nešťastně zranil náš stoper Petr Rothe. Utkání bylo přerušeno a Petr musel být převezen sanitkou do nemocnice. 

Ve druhém poločase bylo cílem vybojovat vítězství pro zraněného kamaráda. Pustili jsme se do Meteoru se vší vervou, a přestože náš výkon nebyl zdaleka ideální, začali jsme si vytvářet řadu šancí. Hlavním aktérem byl Kuba Horký, který měl několik dobrých příležitostí. Nejprve po rohu Hniličky nedosáhl na zadní tyči na dobře kopnutý míč. Poté měl dvě nebezpečné hlavičky a dvě střely z okolí malého vápna, ale buď netrefil branku, nebo byl na místě vynikající Provazník. Meteoru jsme nabídli několikrát dobrou příležitost nepřesnou rozehrávkou, ale domácí z toho nic nevytěžili. S blížícím se koncem jsme chtěli strhnout vedení na naši stranu, nebylo nám však přáno. Hanek nejprve trefil tyč, aby pak při další jeho střele zabránil míči v cestě do sítě nešťastně spoluhráč Kostka. Poslední možnost měl po narážečce s Novotným Habrun, ale mířil doprostřed branky. Utkání tak skončilo bezgólovou remízou.

FK Meteor Praha – Bohemians 1905 0:0

Bohemians 1905:
Dočekal - Doupovec, Rothe (37. Svozil), Lipan, Kudrlička - Novotný, Habrun, Kostka - Hnilička, Horký, Kracík (45. Hanek).