Další kolo otevře Bohemka s Olomoucí

Zápas se hraje netradičně již v pátek.

Další kolo otevře Bohemka s Olomoucí

Už více než dva měsíce se Klokani neradovali v Synot tip aréně z vítězství. Zdejší třízápasovou sérii nerozhodných výsledků mohou utnout již tento pátek, když se ve 12. kole Gambrinus ligy utkají se Sigmou Olomouc.

Olomoučtí by s formou z loňské sezony určitě byli kandidáty na nejvyšší příčky tabulky, v posledních měsících je však fotbal v souvislosti s tímto klubem poněkud upozaděn a středem zájmu je údajná korupční aféra, ve které už se zřejmě nevyzná ani ten, kdo ji na Hané, střížkově, nebo kdekoli jinde zosnoval. I přes poslední osvobozující rozsudky ale tresty vynesené disciplinární komisí svazu zůstávají v platnosti a Olomouc se po devítibodovém odečtu krčí na čtrnáctém místě tabulky.

Tým trenéra Zdeňka Psotky v létě opustili hráči jako Hubník či exklokan Ordoš, do modrého dresu se ale vrátil útočník Marek Heinz, se čtyřmi góly zatím nejlepší střelec týmu, či Adam Varadi. Výpadek brankářské jedničky Drobisze zase řeší hostování Zlámala. I tak se ale Sigmě výsledkově příliš nedaří. Důkazem je poslední zápas dvou příštích soupeřů Bohemky, ve kterém Hanáci prohráli v Příbrami 4:1. Poslední ligovou výhru si pak připsali více než před měsícem, kdy doma v osmém kole porazili Teplice.

Zápas v Příbrami sledoval i Pavel Medynský a zajímal ho výhradně tým hostů. „Příbram je až za čtrnáct dní, teď se musíme připravit na Olomouc, která je velmi kvalitní, i když to není ta Olomouc z minulé sezony. Jednou jim ty body vezmou, podruhé vrátí, takže to má určitě dopad na psychiku jak hráčů, tak realizačního týmu. My se zase budeme chtít prezentovat naší důraznou hrou. Poslední zápasy se nám moc nevyvedly a chceme fanouškům ukázat, že umíme dávat góly a vyhrávat,“ říká trenér Bohemky. Nebude moci počítat s Markem Niklem a Jiřím Kaufmanem, ten už se ale zapojil do tréninku s mužstvem.

V loňské sezoně spolu oba týmy odehrály rozdílné zápasy. Zatímco v Olomouci domácí třemi góly mezi čtyřicátou a padesátou minutou rozhodli o vcelku pohodlném vítězství 3:1, jarní odveta vyšla lépe Klokanům, kteří otočili nepříznivý stav a díky vlastní brance Kučery a rozhodující trefě Škody zvítězili 2:1, což je tehdy posunulo na čtvrté místo tabulky.

Na čtvrtou pozici, nebo spíše do jejího závěsu, se může Bohemka dostat i tentokrát. Zápas se Sigmou Olomouc začne tento týden netradičně již v pátek v 18 hodin.