Bod trenérovi k narozeninám

Bohemka v zápase nejen proti Olomouci získala bod za remízu 1:1.

Bod trenérovi k narozeninám

Ve dvanáctém kole přivítali Klokani Sigmu Olomouc. Zápas se hrál ve sváteční den nejen kvůli státnímu svátku, ale také díky Pavlu Medynskému, který oslavil 47. narozeniny. Kouč Bohemky do zápasu stále nemohl počítat s Markem Niklem a Jiřím Kaufmanem, jinak se ale marodka vyprázdnila.

Po oťukávácích deseti minutách se Klokani dostali do vedení, na dlouhou přihrávku si skvěle naběhl Martin Nešpor, sebejistě prostřelil Zlámala a Bohemka vedla. Hosté v oranžových dresech ale mohli velmi brzo vyrovnat. Hořava se dostal do dvou nadějných příležitostí, ale ani jednu z nich nedokázal pořádně zakončit.

Znásobit svůj náskok mohli Klokani po půlhodině hry. Šumský posadil přímý kop přímo na temeno Tomáše Borka, ten ale zamířil těsně vedle. Další šanci Bohemky měl po deseti minutách Martin Nešpor, jehož střelu z krkolomné pozice Zlámal jen s námahou vytáhl na rohový kop.

Krátce po Nešporově šanci ale Olomouc vyrovnala. Tomáš Hořava prošel středem hřiště, připravil si míč a střelou přesně k tyči nedal Sňozíkovi ve 45. minutě šanci. Do kabin tak šla obě mužstva za stavu 1:1.

Druhý poločas začal několika příležitostmi Olomouce, z nichž tu největší měl v pětapadesáté minutě Marek Heinz, jeho střelu z hranice pokutového území ale Sňozík vyrazil. Za Klokany měl velkou šanci Škoda, který hlavou usměrňoval Růžičkův centr, Zlámal byl ale pozorný. Tato fáze zápasu byla nejemotivnější, o což se částečně postaral rozhodčí Hrubeš, který byl na Klokany poněkud přísnější.

Zápas směřoval k remíze, přesto ještě obě mužstva mohla strhnout vedení na svou stranu. V předposlední minutě se musel proti hlavičce po rohovém kopu vytáhnout famózním zákrokem Radek Sňozík. Svým tygřím skokem udržel míč na brankové čáře, aby ho Žižka mohl odkopnout.

Bohemka zahrozila až po vypršení devadesáti minut. Nejdřív se v útoku zapomněl Pavel Lukáš, Borek na něj směřoval dlouhý nákop a Olomoucký Škerle musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Po zásluze uviděl druhou žlutou a šel do kabin. Z přímého kopu pálil Jindřišek, ale tvrdou ranou pouze vyprášil rukavice olomouckého brankáře.

Zápas tak skončil remízou 1:1 a Klokani si připsali do tabulky devatenáctý bod.