U17 prohrála v Boleslavi

Klokani nestačili na vedoucí tým soutěže.

U17 prohrála v Boleslavi

Od úvodního hvizdu nás domácí zatlačili do defenzivy. V 5. minutě náš po pěkně kopnutém trestném kopu zachránilo břevno. Boleslav přesto brzy korunovala svou převahu brankou. V 8. minutě jsme při rozehrávce domácích pozdě dostoupili hráče ve středu, okamžitě přišla kolmice a domácí útočník, kterému ještě situaci usnadnil špatně postavený Kudrlička, tváří v tvář Dočekalovi nezaváhal. Za další tři minuty Dopouvec našel autovým vhazováním jen soupeře, který okamžitě posunul míč na vápno, odkud domácí hráč rozvlnil síť za Dočekalem podruhé. Pak jsme snad poprvé v zápase dokázali prokombinovat vysoký presink domácích, Hanek našel Horkého, který před vápnem zasekl a křížným míčem vybídl ke skórování Lipana - 1:2. Poté jsme mohli dokonce vyrovnat, ale Kostka svou šanci z malého vápna, po výborném uvolnění Horkého, nevyužil. Jak se může stát rozehrání trestného kopu nevýhodou, jsme předvedli v 18. minutě. Kudrličkův krátký míč nastartoval brejk domácích, na jehož konci bezmocný Dočekal tahal míč potřetí z branky. Ve zbytku poločasu se hrálo povětšinou dle mladoboleslavských not, když dobře kombinující soupeř neustále zaměstnával naší obranu.

Vcelku slušný vstup do druhé půle uťala diskutabilní penalta po zákroku Kostky, kterou Boleslav bezpečně proměnila. Domácí hráči na hřišti dominovali a byli lepší ve všech činnostech. Brankově se prosadili v samotném závěru ještě dvakrát po standardních situacích. V Boleslavi jsme narazili na výborného soupeře, který nás převyšoval v individuálních dovednostech, které pak využíval v kvalitní kombinaci. Na Boleslav jsme v tento den prostě a jednoduše neměli.

FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905 6:1 (3:1)

Branka:
12. Lipan (Horký)
ŽK: Habrun, Hnilička, Kostka
Bohemians 1905: Dočekal - Doupovec, Habrun, Svozil, Kudrlička - Novotný, Hanek, Kostka - Artemuk (77. Kracík), Horký (63. Hořák), Lipan (56. Hnilička).