V sobotu od čtyř v Příbrami

Klokany čeká výjezd za Prahu.

V sobotu od čtyř v Příbrami

Gambrinus liga nezastavitelně ukrajuje kolo za kolem. O tomto víkendu ji čeká již třinácté dějství a Klokani se chystají na nejkratší mimopražský výjezd – v sobotu odpoledne hrají v Příbrami.

Středočechy před touto sezonou opustilo několik obránců i bývalý král střelců Daniel Huňa, nevyšel naopak mediálně velmi sledovaný příchod Tomáše Řepky ze Sparty. Jako hlavní trenér vede zelenočerné bývalý lodivod dorostu Bohemians David Vavruška, který vštěpuje svým svěřencům útočné pojetí fotbalu. Tým, který měl v minulé sezoně velký problém se střílením branek se letos z dvanácti zápasů neprosadil jen proti Spartě. Poslední výsledky příbramských jsou ale jako na houpačce. Po debaklech od Sparty a Jablonce Příbramští doma porazili Olomouc 4:1, aby za týden stejným výsledkem prohráli v Českých Budějovicích.

Klokanům se v posledních kolech také příliš nedaří. Poslední výhru si připsali více než před měsícem a body nyní sbírají spíše za remízy, trenér Bohemky ale chce v sobotu uspět. „Příbram hodně zjednodušila hru směrem dopředu. Dává góly, porazila Olomouc, ale také má výkyvy, jako naposledy v Budějovicích. My chceme vycházet ze zajištěné obrany a snad se útočníci či záložníci prosadí,“ říká Pavel Medynský, který do zápasu nemůže počítat se zraněným trojlístkem Nikl, Kaufman a Pavel Lukáš, který nemá zcela v pořádku zranění ze závěru zápasu s Olomoucí.

Oba zápasy v loňské sezoně skončily těsným vítězstvím Bohemky. V Synot tip aréně rozhodl o výhře zelenobílých Jan Štohanzl, v Příbrami se o výsledek 1:0 pro Bohemku postaral do prázdné brány zakončující David Bartek.

Výkop zápasu v Příbrami je naplánován na sobotní šestnáctou hodinu. Vstupenky si ale až do pátečního odpoledne lze koupit ve fanshopu v Ďolíčku. Zápas bude jako hlavní sudí řídit rozhodčí Ardeleánu za asistence pánů Pelikána a Marka.