Třígolová prohra v Příbrami

Radek Sňozík ochránil Bohemku od většího přídělu.

Třígolová prohra v Příbrami

Ve 13. kole Gambrinus ligy čekal Bohemku nejkratší mimopražský výjezd, když hrála v Příbrami. Trenér Pavel Medynský měl před zápasem problémy se složením obranné řady, protože vedle Marka Nikla nemohl nastoupit ani Pavel Lukáš. Na post stopera se tak postavil Michael Žižka, na levou stranu pak Jan Růžička.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a Klokani měli i první velkou šanci utkání, když po deseti minutách Bartkův centr propadl přes Krajáka až k Janu Moravcovi, jehož střelu vychytal Hruška. Pak už ale převzali otěže zápasu domácí a Radek Sňozík musel vytáhnout několik skvělých zákroků proti střelám Koukala či Pleška. Druhou velkou Pleškovu šanci pak zblokovala zelená obrana.

Příbramští se ale přece gólu dočkali ještě v prvním poločase. Ve 37. minutě uvízla Tarczalova přihrávka ve skrumáži před Sňozíkem, v ní se nejlépe zorientoval Zdeněk Koukal a gólem proti svému bývalému klubu poslal Příbram do vedení.

Klokani mohli okamžitě odpovědět, ale slibný protiútok Škody s Nešporem zastavil praporek pomezního rozhodčího, domácí zas mohli své vedení pojistit těsně před přestávkou po sólovém úprku Wágnera, který však Sňozík skvěle zneškodnil, takže se do kabin šlo za stavu 1:0.

To nejdůležitější v druhém poločase se odehrálo hned na jeho začátku. Klokani začali aktivněji a po průniku a přihrávce Moravce měl velkou šanci Martin Nešpor, Hruška ale zůstal stát dostatečně dlouho a útočník Bohemky ho trefil. V zápětí se potvrdilo heslo nedáš – dostaneš. V další akci si Tarczal naběhl na Valentův centr, nedal Sňozíkovi šanci a Příbram vedla 2:0.

Odpovědět mohl po chvíli Milan Škoda, jehož hlava si už poněkolikáté v zápase našla centr Bartka. Nadějný pokus ale směřoval mimo Hruškovu branku. Byla to ale pohříchu poslední šance Bohemky a kontrolu nad zápasem plně převzala Příbram. V 68. minutě Wágner střílel v jasné šanci mimo, o deset minut později se opět musel vytáhnout Sňozík proti průniku čerstvého Papšyse.

Na jednu střelu ale kapitán Bohemky ještě nedosáhl. Deset minut před koncem napřáhl z dvaceti metrů Štochl a jeho rána přímo do šibenice, která zřejmě bude kandidovat na gól kola, určila konečný stav na 3:0 pro Příbram.

Nyní mají Klokani dvoutýdenní reprezentační přestávku, další zápas hrají v pondělí 21. listopadu proti Spartě.