Musíme si to vyříkat

Trenéři Vavruška a Medynský hodnotí zápas v Příbrami.

Spokojenějším trenérem byl po zápase Příbrami s Bohemkou bezesporu domácí David Vavruška, pro kterého zápas splnil několik cílů. „Nelíbilo se mi prvních patnáct minut, pak už to mělo nějaké parametry. Byl to dobrý fotbal, lidi se bavili a jsem rád i za nulu Aleše Hrušky. Po podzimu jsme chtěli mít 18 bodů, to teď máme a můžeme pracovat na nějaké nadstavbě. Také jsme už po třinácti kolech dali stejně gólů jako za celou minulou sezonu,“ řekl bývalý trenér dorostu Bohemky, který své hráče učí útočnému stylu. „Jsme nejhůř bránící mužstvo ligy, ale to beru na sebe. Od začátku jsem klukům říkal, že góly a šance ty body přinesou, ne naopak. Je třeba hráčům i trošku vyčinit. Někde to říct musím, tak proč to říkat někde jinde, když to můžu říct přímo těm hráčům, kterých se to týká?“ poodhaluje způsob komunikace v kabině Vavruška.

Na komunikaci teď spoléhá i Pavel Medynský. „Budeme si to muset v kabině trošku vyříkat, protože někteří hráči si myslí, že mají svoje místo jasné. Že máme postavení v tabulce, ale asi si vůbec neuvědomili, jaká k tomu vedla cesta,“ řekl trenér Bohemians, kterému se v Příbrami líbila jen úvodní část zápasu. „Do zápasu jsme vstoupili slušně. Pak jsme si vybrali chvilku, kdy jsme nevyřešili situaci na naší levé straně a Příbram nám dokázala dát gól. Něco si řekneme v kabině, nastoupíme do druhého poločasu a hned do pěti minut po hrubé chybě v prostředku pole necháme Tarczala úplně samotného dát na 2:0. Od té doby si Příbram byla jistá, takže její vítězství bylo zasloužené.“

Klokanům se v posledních zápasech nedaří, navíc je po reprezentační pauze čekají velmi těžké zápasy se Spartou, v Teplicích a v Plzni. Lodivod Klokanů ale program po reprezentační pauze vyhlíží s optimismem. „Dařilo se nám dávat góly, teď se to malinko zadrhlo, ale věřím tomu, že v posledních třech kolech budeme i s pomocí Marka Nikla schopní nějaké body udělat, i když ta série je trošku vražedná. Hrát se ale dá s každým,“ zakončil Medynský.