U17 remizovala s Duklou 1:1

Klokani pouze zahazovali šance.

U17 remizovala s Duklou 1:1

Vstup do utkání se nám vydařil a dostali jsme hosty rychlou kombinací pod tlak. V 10. minutě hlavičkoval nebezpečně Horký, branku však netrefil. O pět minut později si naběhl na kolmici mezi stopery Lukáš, ale koncovka se mu nevydařila. Pak přišel mírný útlum a v 21. minutě trestný kop Dukly z poloviny hřiště. Stopeři nechali Gajeckému příliš prostoru ke zpracování míče a ten propálil Kondelíka. Začali jsme se hnát za vyrovnáním, k němuž byl blízko Kostka, ale jeho hlavičku gólman vyrazil a dorážku Artemuka zblokovala obrana. Pak se nebezpečnou střelou prezentoval Novotný, ale brankář hostí byl opět na místě. Ve 30. minutě jsme se přeci jen dočkali, když trestný kop Habruna usměrnil do branky Artemuk. Hned za minutu jsme opět pustili do šance hostujícího Gajeckého, míč naštěstí tentokrát skončil těsně vedle. Na druhé straně měl obrovskou šanci Kostka, ale mířil nad. Stejně jako Artemuk po individuálním průniku Lukáše. V poslední minutě poločasu mohli strhnout vedení na svou stranu obě družstva. Nejprve Dukla střílela po rohovém kopu do boční sítě, na druhé straně po sérii narážeček Kostka sám před brankářem opět neproměnil.

Vstup do druhé půle byl z naší strany rozháraný a Dukla dvakrát zahrozila. Mezi její šance se vklínil průnik Kostky, který však vyřešil vyběhnuvší brankář. V době, kdy jsme hru zpřesnili a dostávali hosty pod tlak, přišla chyba Kudrličky a okamžitá přihrávka za obranu. Vybíhající Kondelík byl u míče později než útočník, který tak postupoval na opuštěnou branku, ale trefil jen tyč a následnou dorážku fantasticky chytil vracející se Kondelík. Klinickou smrt jsme přežili a nebezpečné situace se přesunuly před banku hostů. Dvakrát se pokoušel strhnout vedení na naši stranu Habrun. Nejprve jeho tečovanou střelu z přímého kopu vytáhl brankář na břevno, aby pak proti parádní střele do šibenice zasáhl ještě lépe. S blížícím se koncem náš tlak gradoval. Hořák hlavičkoval po rohovém kopu do břevna, Jelínek z podobné pozice těsně vedle. Novotného průnik do vápna skončil nepřesným zakončením. Poté z hranice vápna pálil Lipan, jeho střelu však opět zlikvidoval gólman Dukly. Hosté měli pouze jeden nebezpečný závar. Největší šanci měl v posledních vteřinách Hnilička, ale sám z malého vápna přestřelil. Opět jsme ztratili body v utkání, ve kterém jsme měli celou řadu příležitostí. Bohužel jsme dnes měli i několik hluchých míst, ve kterých naše hra pokulhávala.

 

Bohemians 1905 – FK Dukla Praha 1:1 (1:1)

Branky: 30. Artemuk (Habrun) - 21. Gajecký
Bohemians 1905: Kondelík - Doupovec, Svozil, Hořák, Kudrlička - Novotný, Habrun (70. Lipan), Kostka - Artemuk (69. Hnilička), Horký, Lukáš (69. Jelínek).