Porazíme po deseti letech Spartu?

Zápas s lídrem tabulky se hraje v pondělí od půl sedmé.

Porazíme po deseti letech Spartu?

Minulá reprezentační přestávka Klokany uspala. Ze čtyř zápasů si připsali pouze dva body, jeden vstřelený gól a z druhého místa se propadli až na sedmé. Nynější čtrnáctidenní reprepauza by je naopak měla probudit, v cestě jim ale ve 14. kole Gambrinus ligy stát soupeř z nejtěžších – Sparta, odvěký rival z Letné.

Rudí s šestibodovým náskokem okupují čelo tabulky, ani jim se ale poslední zápasy nevydařily podle představ. Po devítizápasové sérii výher z úvodu sezony dostali doma dva tříbrankové příděly od Liberce a Mladé Boleslavi. Body naopak přivezli z Teplic a Olomouce a to vždy po výsledku 1:0. Ve středu, přesně v den 118. výročí založení klubu pak Sparta v odvetném zápase čtvrtého kola poháru porazila Znojmo.

Ač už je přestupové okno dávno uzavřeno, povedl se našemu příštímu soupeři v posledních týdnech i jeden zajímavý příchod. Do managementu klubu totiž od začátku prosince nastoupí bývalý ředitel Bohemky Lukáš Přibyl. Z letních hráčských posil se v základní sestavě nejpevněji usadil Jiří Jarošík, navrátivší se ze Španělska, či exslávista Peter Grajciar.

Poslední dva týdny na Bohemce rozhodně nebyly klidné. Po ostudné prohře v Příbrami zdůrazňoval Pavel Medynský potřebu si výkony na hřišti vyříkat, což se stalo. „Proběhla interní komunikace v kabině a nikdo z ní nadšený nebyl. Také jsme v tréninku trošku dobili baterky, říká trenér Bohemky. „Čtyři dny jsme lítali bez balonu,“ přibližuje ono dobíjení kapitán Radek Sňozík.

Od úterý se pak tým připravuje na Spartu. „Sledujeme je a víme o jejich kvalitách. Mají široký kádr a nejvyšší rozpočet. Určitě jsme ale schopní je potrápit. Mělo by to být lákadlo pro lidi a byl bych rád, aby nás přišli podpořit a vytvořili skvělou atmosféru, jako třeba na Žižkově, kde se jim za to hráči i odvděčili dobrým výkonem,“ zve fanoušky na pondělní zápas Pavel Medynský, který nebude moci počítat s Jiřím Kaufmanem, jehož návrat na trávník zbrzdila angína, a Ondřejem Krajákem, kterého v pondělí na hřiště nepustí dohoda mezi kluby. Zbytek kádru je zdravotně v pořádku.

V loňské sezoně se Klokanům nepodařilo proti Spartě bodovat ani vstřelit gól. První vzájemný zápas rozhodl po pětapadesáti minutách Leopard Kweuke. V jarní odvetě na Letné pak bylo rozhodnuto již po deseti minutách, když se prosadili Sionko a Pekhart. Nejstarší výhra Bohemky nad prvním týmem Sparty je sice vousatá, zato legendární. Přesně před deseti lety, 17. listopadu 2001, po brankách Meleckého a Baláže porazili nadšeně bojující Klokani Spartu před Ďolíčkem zaplněným deseti tisíci diváky 2:1.

Zápas se Spartou začíná v pondělí v půl sedmé večer před kamerami České televize. Jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Tomáš Kocourek za asistence pánů Filípka a Kovaříka. Klub pro zápas určil speciální ceny vstupného, takže do obou kotlů se můžete podívat za 90 korun.