Tvrdá lekce od půlmistra

V jednoznačném zápase porazila Sparta Bohemku 4:0.

Tvrdá lekce od půlmistra

Po reprezentační pauze čekal Klokany zápas 14. kola a v něm soupeř z nejtěžších, pražská Sparta. Trenérovi Medynskému se během přestávky vyprázdnila marodka, takže v základní sestavě nastoupili Nikl i Lukáš, Michaela Žižku zase na levém kraji obrany nahradil Růžička.

Do zápasu vlétla mnohem aktivněji Sparta. Dva její rohy během úvodních minut ještě zůstaly nevyužity, přesto se rudí radovali z velmi brzkého gólu, když Matějovského přízemní centr prošel napříč celým pokutovým územím Bohemky až k volnému Krejčímu, který poslal vedoucí tým tabulky do vedení.

I další šance měli Letenští, proti střele po průniku Kadlece i dorážce Krejčího z velmi nebezpečných pozic se ale skvělými zákroky vytáhl Radek Sňozík a podržel Bohemku nad vodou.

Po dvaceti minutách se do útoku osmělili i Klokani. Několikrát se dostali na dostřel branky Milana Švengra, pokusy Bartka ani Škody však neznamenaly větší nebezpečí. Sparťané to před uplynutím třiceti minut zkoušeli ze střední vzdálenosti. Nejdřív Sionko přestřelil, Matějovského dalekonosný pokus zase u tyče vykryl Sňozík. Na konci poločasu se pak míč ještě jednou dostal za záda brankáře Bohemky, rozhodčí Kocourek ho ale pro ruku neuznal, takže do kabin se šlo za stavu 0:1.

Do druhého poločasu poslal Pavel Medynský uzdraveného Martina Krause a Bartek s Růžikou si prohodili posty, výsledek byl však stejný. Po pěti minutách druhé půle se po rohovém kopu dostal opět k míči Krejčí a přesně mířenou střelou poslal Spartu do vedení 2:0.

Po druhém gólu Sparta definitivně převzala iniciativu. Klokani se za celý zápas prakticky nedostali do vážnější šance, zato rudí jich měli dost. V 65. minutě se ještě sám před brankou hlavou neprosadil Kadlec, o chvíli později vychytal Grajciara po vlastní chybě Sňozík. Pak se do hlavní role obsadil Libor Sionko, nejdřív po rohovém kopu napálil Šumského, až to zadunělo. V 74. minutě to ale zkusil technicky, střelou k tyči nedal Sňozíkovi šanci a zvýšil na 3:0.

U třech gólů bohužel nezůstalo. O deset minut později se sám za obranou objevil Václav Kadlec a bez sebemenší známky sentimentu završil konečný výsledek na 4:0 pro Spartu. Bohemka tak po čtrnáctém kole klesla na 10. místo v tabulce.