"Pěknej příděl"

Trenéři Hašek a Medynský hodnotí zápas se Spartou.

Sparta je dlouhodobě méně úspěšná v zápasech po reprezentační přestávce, proto na Letné věnovali utkání s Bohemkou velkou pozornost. „Maximálně zodpovědně jsme se připravovali a povedlo se nám dobře vyladit formu. Polovinu prvního poločasu, kdy jsme dali gól, i celý druhý poločas jsme se velmi dobře pohybovali a byli silní na míči. Nebyl žádný úsek hry, kdy bychom se měli strachovat o výsledek. Musíte nejdřív soupeře zlomit a když mu vnutíte svoji sílu a on si ji uvědomí, tak neklade takový odpor, a to se nám povedlo,“ řekl Martin Hašek, který vyzdvihl výkon devatenáctiletého Krejčího. „Dlouho jsme věděli, že je to obrovský talent. Přibrzdilo ho zranění, ale teď se dal zdravotně do pořádku, dostal se do formy a dnes předvedl výkon, na který má potenciál. Věřím, že v dalších zápasech předvede ještě mnohem víc,“ prohlásil trenér A týmu Sparty, který byl za Letenské přítomen na tiskové konferenci.

V souvislosti se Spartou se v posledních dnech hovoří nejen o fotbale, trenér již jistého půlmistra si ale zvýšený tlak nepřipouští: „Pokud jste ve Spartě, tak během jednoho týdne, který se vám nepovede můžete být odvolán a tak je to celé tři roky, co tu jsem. Takže nemám jiný pocit, než který si uvědomuji během celého svého působení. Necítím na sobě větší tlak a nepracuje se mi hůř, než kdykoli jindy,“ zůstal na tiskové konferenci v klidu Hašek.

Pavlovi Medynskému se pondělní zápas nehodnotil snadno. „Pěknej příděl,“ shrnul stručně trenér Bohemians, kterému se nelíbil nástup Klokanů do zápasu. „Do desáté minuty jsme se ze Sparty podělali. Kromě Sňozíka tam nebyl hráč, který by se s tím dokázal vyrovnat a dostali jsme gól. Potom se hra vyrovnala, ale z naší strany bez šance. V kabině jsme si něco řekli, ale v padesáté minutě jsme dostali gól a na obrat už to nebylo. Sparta si byla vědoma svého náskoku a naši hráči udělali málo, aby s výsledkem něco udělali,“ zhodnotil trenér Bohemians.

Přítomným novinářům neunikl ani návrat Marka Nikla po delší absenci. „Jsem rád, že to vzal na sebe a nastoupil, ale nemohli jsme čekat, že bude hrát prim. Celé mužstvo mělo pracovat jinak a nepomohlo mu, není to jen o něm. Kompaktnost obranné čtveřice se nám teď rozechvěla, mužstvo si není tak jisté. Hráčům, kteří by měli určovat ráz hry malinko odešla forma, takže si nejsme schopní vytvářet šance, o jeden krok nám to nevychází,“ hledá příčiny lodivod Klokanů, který už myslí i na zimní přestávku. „Vidím světlo na konci tunelu, až se vrátí Lukáš Hartig a bude zdravý Kaufman. Ti hráči potřebují nějaký čas na rozehrání, ale věřím, že se tým dá do kupy a zas budem řádit jak černý ruce,“ plánoval na konci tiskové konference Pavel Medynský.